Derfor skal du overveje at lease din næste bil

Udgivet i Økonomi
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Dette indhold er sponsoreret

 

Du kender det måske. Du forelsker dig, og tror det er den eneste. Men så går der ikke så lang tid, og så har du kastet din kærlighed over en ny. Hvis det er noget du kan genkende, så skulle du måske overveje leasing. Det kan være svært at finde ud af, hvad der bedst kan betale sig, når man skal have en ny bil. Men hvis man er typen, gerne vil skifte bil regelmæssigt, fordi du ofte forelsker dig i en ny, eller gerne vil slippe for alle bekymringerne, der følger med ved at være bilejer, så er leasing svaret.

Hvad vil det sige at lease en bil?

I alt sin enkelthed betyder leasing at langtidsleje en bil. Hvis du ikke lige sidder med pengene til en bil, og du hverken ønsker at spare en stor sum penge op eller gå i banken og låne dem, så kan du i stedet for vælge at lade et finansieringsselskab købe bilen for dig. Så kan du igennem dem leje den for en månedlig ydelse. Du kan få forskellige leasingaftaler, så den blandt andet kan indeholde serviceaftaler, reparationer, bezinkort, dæk skifte, forsikring og fast pris i hele leasingperioden. 

Skal du lease eller købe?

Det store spørgsmål når man skal have ny bil, eller sin første bil, er om den skal købes eller leases. Det afhænger meget af din specifikke situation og din økonomi, om du skal købe eller lease din næste bil. Den store forskel er, at hvis du leaser bilen, lejer du den af et finansieringsselskab, mens du naturligvis selv ejer bilen, hvis du køber den. Når du leaser, vil du som regel betale en engangsydelse i starten, som du ikke får tilbage. Efterfølgende betaler man så en månedlig udgift, som kan være med alt inkluderet, så du ikke behøver tænke på andre udgifter og forsikringer til din bil. Leasingaftalen kan være forskellig fra selskab til selskab, så sørg for at læse den ordentligt igennem.

Fordele og ulemper ved leasing

Nogle af fordelene ved at lease en bil er, at du slipper for renter og gebyrer ved at købe en bil, som er finansieret ved hjælp af et billån. Finansieringsselskabet påtager sig også salget, og står også for eventuelt værditab på bilen, når du afleverer den. Du har også fuldt overblik over den månedlige udgift for din bil. Tilgengæld er det ikke muligt at købe bilen efter leasingaftalen, hvis du ikke vil af med den alligevel. En anden ulempe er, at det kan blive dyrt hvis man overskrider kilometergrænsen.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.