Lærere hjælper børn i Thailand

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Hjælp til selvhjælp på skolen i Thailand. Hjælp til selvhjælp på skolen i Thailand. Foto: Spies.

UDDANNELSE: Mellem Nivå Skole og den fattige Baan Yaplong School i regnskoven 200 km nord for Phuket i Thailand er der næsten 10.000 kilometer.

Afstanden betyder dog intet, for de to skoler er venskabsskoler, og afstand er som bekendt ingen hindring mellem venner.

Venskabsskole-projektet drives af international koordinator på skolen i Nivå, Lisbeth Hertzum, og det kom i stand efter et privat besøg i Thailand.

På skolen har Spies og Thomas Cook Airlines Scandinavia fået bygget et nyt skolebibliotek til erstatning for et, der sammen med skolens undervisningsbøger rådnede op i regnskoven.

Bøger og computere

Virksomhederne har desuden doneret undervisningsmaterialer, bøger og computere, så de børn, der går op til otte kilometer gennem fugtig regnskov får noget ud af skoledagen.

skole-klasse-thailand- Det donerede materiale er rigtig godt efter thailandsk standard, men kollegerne i Thailand savner lidt på den pædagogiske side. Derfor har to af mine lærerkolleger i Nivå, Mette Platz og Anders Bergland, netop været gæstelærere på skolen i den thailandske jungle, fortæller Lisbeth Hertzum.

De danske lærere udvekslede undervisningserfaring og underviste også selv på skolen.

Der har især været fokus på at styrke engelskundervisningen, for et godt engelsk kan være børnenes direkte vej ud af fattigdommen og sikre et job i den hastigt vokendesende turistindustri i Thailand.

Elever hjælper elever

Eleverne på Nivå Skole deltager ivrigt i dette "pædagogiske nødhjælpsarbejde". De fremstiller således undervisningsmateriale på engelsk – og det er med til at forbedre deres egne engelskkundskaber.

- Vores børn laver for eksempel "Happy Hands", som er tegninger af egne hænder med forskellige personlige informationer skrevet på engelsk, dominospil og vendespil. De større elever producerer spil med fokus på spørgsmål/svar, ordforråd og begrebsforståelse, fortæller Lisbeth Hertzum.

Klik her og se en video fra skolen i Thailand: Husk password: safety.

Senest ændret Lørdag, 22 november 2014 16:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.