Spar på skiferien i Norge

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En tur til Hemsedal og det øvrige Norge er blevet billigere for danskerne. En tur til Hemsedal og det øvrige Norge er blevet billigere for danskerne. Foto: Visit Norway.

KURS: Den lave norske kronekurs betyder, at man lige nu sparer 20 procent på sin skiferie, hvis man vælger at tage til Norge.

Skiløbere kan nyde godt af, at den norske krone (NOK) i lang tid har ligget på 0,90, og at den nu den seneste måned er nede på 0,80. Den norske krone følger dermed oliepriserne, der også er raslet ned.

Billig skiferie

For skiturister er det lig med flere muligheder og oplevelser for de samme penge. Skileje, skiskole og besøg i restauranterne er tilsvarende billigere for danskerne, og det er noget man mærke i børnefamiliernes budget.

- Nogle vil måske bruge pengene til at tage den enetime med privat skilærer, som de altid har drømt om. Der vil sikkert også være teenagere, der nemmere får deres forældre til at forstå, at de selvfølgelig er nødt til at have sidste nye skrig inden for all mountain ski, lyder det med et smil fra Henrik Verner Jensen, markedschef i Visit Norway.

Kursen på den norske krone vil også kunne mærkes i eksempelvis supermarkedet og i sportsforretningerne.

- Vi er fire i familien, der selv tager af sted til Hemsedal, hvor der som i resten af Norge ligger masser af sne. Vi har allerede talt om, at vi vil bruge pengene på at leje en offpiste-guide et par timer, for at komme uden for pisterne og få en ekstra oplevelse i år, forklarer Henrik Verner Jensen.

Senest ændret Onsdag, 14 januar 2015 18:31

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.