Fem fede fjeldhoteller i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen er noget helt specielt til skiløbere, der vil forkæle sig selv. Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen er noget helt specielt til skiløbere, der vil forkæle sig selv. Foto: VisitSweden.

SKIFERIE: Skiområderne i Norden er generelt af høj kvalitet, når det gælder hytter og lejligheder. Sverige har desuden også en række fjeldhoteller i særklasse. Vi har samlet fem, der er noget helt specielt.

En skiferie i Sverige behøver ikke være primitiv med hjemmelavet mad i en træhytte. De lækre, svenske fjeldhoteller er gode alternativer, hvis man både vil have albuerum og luksus.

- Det er hoteller med unik beliggenhed, der samtidig kan krydre skiferien med eksempelvis prisbelønnede spabade og unikke gastronomiske oplevelser med lokale råvarer, siger Anna Kron Boysen, PR Manager på VisitSweden.

Hertil kommer endnu en god grund til at overveje den svenske kronekurs er nemlig så lav, at der kun skal 80 danske kroner til for at købe 100 svenske.

Et bud på de fem bedste hoteller:

 

pernilla-wiberg-hotelPernilla Wiberg Hotel på Idre Fjäll

Det smukke Pernilla Wiberg Hotel er et virkeligt flot beliggende hotel helt ud til pisterne på Idre Fjäll.

Stilen er nordisk fjelddesign med masser af træ og smukke detaljer – og de er alle udtænkt af selveste skilegenden Pernilla Wiberg.

Hotellet har en aldeles lækker restaurant med velsmagende mad lavet på lokale råvarer. Relaxafdelingen sørger for at man hviler godt ud mellem dagene på pisterne - her er både sauna og pool.

 

meteorologen-mattias-johanssonMeteorologen Ski Lodge i Riksgränsen

Det gamle toldhus ligger midt i det legendariske off-piste skiområde Riksgränsen. Hotellet er området ældste bygning – opført i 1903 – og var først beboet af tolderen dernæst af Sveriges Meteorologiske Institut, der har givet navn til bygningen.

Huset er blevet totalrenoveret og er i dag et af Sveriges bedste fjeldhoteller, kåret i magasinet RES og skimagasinet Åka Skidor. Hver af de 14 rum på Meteorologen Ski Lodge har deres egen historie, der ses gennem indretning og karakter. Værelserne har kombinationen af kulturhistorie og husets oprindelige karaktertræk til fælles.

 

hotel-fjaellnaes-funaesfjaellenHotel Fjällnäs i Funäsfjällen

Langt mod nord ligger Sveriges ældste Fjeldhotel, Fjällnäs. Landskabet er skabt af indlandsisen for 9000 år siden og er råt og smukt.

Hotellet vidner om gedigne håndværkstraditioner og naturen er meget nærværende her.

Det er naturen og samernes otte årstider, der dominerer restaurantens menuer.

I spaområdet er det også de samiske traditioner, der genskaber den indre ro og velvære efter en lang dag på fjeldets mere end 60 toppe og 300 km præparerede langrendsspor. I 2009 blev det skønne hotel af New York Times kåret til et af verdens mest cool hoteller.

 

storhogna-vemdalen-poolStorhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen

Det storslåede hotel Storhogna Alpine & Spa ligger på grænsen til snedækkede højfjeld, ganske nær de præparerede pister og langrendssporene

Alle værelser er nyrenoverede i den velkendte, varme skandinaviske stil. Her finder hotelgæsten også et dejligt spaområde med sauna, pool og boblebad samt syv behandlingsrum, der hver dag byder på spændende wellness-programmer og –aktiviteter.

Storhognas køkken er berømt for sine førsteklasses menuer, som er inspirerede af de lokale retter med rensdyr, elg, rovfisk, bær og svampe foruden det altid hjemmebagte brød fra bageren.

 

copperhill-spa-relax-fotografCopperhill Mountain Lodge i Åre

Helt oppe på toppen af bjerget er det alpine designhotel Copperhill Mountain Lodge placeret.

Hotellet er designet af arkitekten Peter Bohlin i en moderne hytte-stil med 112 suiter og værelser.

Copperhill Mountain Lodge har to restauranter, en bar samt en prisbelønnet spa, og alle har de det tilfælles, at de er bygget op omkring samiske traditioner.

Hotellet har ski-in / ski-out adgang til Åre store piste-system.

 

Senest ændret Mandag, 19 januar 2015 08:14

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.