Drømmen om den store rejse 2015

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Drømmen om Amerika sidder dybt i os danskere. Drømmen om Amerika sidder dybt i os danskere. Foto: Jysk Rejsebureau.

REJSELYST: Thailand er det eksotiske rejsemål, som vi danskere lige nu har i kikkerten. Det viser en helt ny undersøgelse, som Jysk Rejsebureau har lavet.

Det betyder dog ikke, at de rejseglade helt har glemt Australien eller USA, der fortsat også er populære og ligger i toppen af listen.

Af nye rejsemål er det især Indonesien og det tidligere meget lukkede Myanmar (Burma), der træder frem.

- Vi ser en tendens til, at folk ønsker at rejse til Thailand, fordi de også gerne vil opleve de mindre turistede områder. Og så er det billigt at komme dertil og leve der, forklarer Jysk Rejsebureaus salgschef, Lars Møller Christensen.

USA og myterne

Der er dog gode grunde til, at USA stadig ligger så flot på listen. Drømmen om Amerika og lysten til at efterprøve myterne ligger dybt i blodet på europæerne og således også danskerne.

Hertil skal så lægges, at der er stigende konkurrence på flybilletter til USA, så også priserne uden for højsæsonen holdes nede.

- Den vigtigste forklaring er dog helt sikkert, at USA er dragende, og mange vil gerne selv prøve drømmen og myterne af. Samtidig er der ikke så stor en kulturel eller sproglig barriere, forklarer Lars Møller Christiansen.

Myanmar nu en mulighed

Hvor man for blot få år siden slet ikke kunne overveje Myanmar, så er det tidligere hermetisk lukkede land, nu en mulighed.

myanmar-burma-munkeDermed er der åbnet op for unikke oplevelser for gæster, der ikke vil rejse til overrendte steder.

- Landet er lige blevet åbnet for turister, og med Myanmar er der en god mulighed for at være first-mover. Det er let at kombinere Myanmar med rejser i Sydøstasien, hvilket vi oplever stor efterspørgsel på for tiden, lige fra den unge backpacker til ældre med fokus på det kulturelle, siger Klaus Eriksen.

Han spår Myanmar en stor fremtid som rejsedestination i Asien.

 

Hvor vil du, med stor sandsynlighed, rejse hen i 2015?*


1. Thailand (ny)
2. USA (samme plads som i 2014)
3. Australien (1. plads i 2014)
4. Indonesien (ny)
5. New Zealand (3. plads i 2014)
6. Peru (ny)
7. Canada (10. plads i 2014)
8. Argentina (ny)
9. Tanzania inkl. Zanzibar (ny)
10. Sydafrika (ny)
*Ud fra i alt 1.529 svar, hvor det var muligt at svare flere lande. Var svaret en stat eller en ø, blev den lagt sammen med det pågældende land, og eksempelvis blev svar som ’Hawaii’ lagt sammen med USA, og Bali sammen med Indonesien.

 

Senest ændret Mandag, 26 januar 2015 11:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.