Børn elsker at stå på ski

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Skiferie er noget, som de fleste børn kan lide. Skiferie er noget, som de fleste børn kan lide. Foto: VisitSweden.

SKIFERIE: I Sverige er det væltet ned med sne op til skolernes vinterferie. Det bør glæde børnefamilierne, for Sverige er tæt på og har masser af gode steder, hvor børn kan opleve glæden ved at stå på ski.

Skiferie tæt på Danmark er især attraktivt for børnefamilier, der gerne vil undgå at køre alt for langt, men heller ikke vil gå på kompromis med de gode skisteder.

Ski og varm chokolade

Børn på ski i de snedækkede landskaber er noget af det hyggeligste, man kan forestille sig.

En tur i det hvide sne kan så skylles ned med varm chokolade med hvidt flødeskum. Det får varmen tilbage og giver røde kinder.

I vinterferieugerne 7 og 8 søger mange danske børnefamilier dog også mod nord til vores naboland, men hvor er det bedst at tage hen?

Anna Kron Boysen fra VisitSweden giver sit bud her:

- Hvis jeg skulle af sted på ski med mine børn i uge 7 eller 8. Så ville jeg lade længden af skiferien afgøre mit valg af område. Hvis jeg skulle improvisere en kort tur på to til fire dage, så vil jeg vælge nogle af de sydlige destinationer som Falköping, Isaberg eller Ulricehamn, hvor du kun skal køre nogle få timer.

Hvis hun skulle af sted en hel uge, ville hun derimod vælge en af skidestinationerne i Sälenområdet eller Idre Fjäll, der netop er blevet kåret til bedste børneskiområde i Sverige.
Her kan skiferien gå til i vinterferien:

Ulricehamn:

Nybegyndere og børnefamilier kan med fordel tage til Ulricehamn, der ligger tæt på Göteborg og bare fire timer fra København.

Her er også langrendspor og snowpark, hvis man vil prøve lidt mere. Der er syv pister og syv lifter og aftenskiløb. Der er således gode muligheder for at stå mange timer på ski, selv på en kort miniferie.

Falköping:

Fire en halv times kørsel fra København og omkring en times kørsel uden for Göteborg, finder man det lille, men hyggelige skiområde Falköping.

Hvis du vil have oplevelsen af rigtig vinter, men ikke har tid til at tage for langt væk, så er området perfekt til dig.

Falköping en hyggelig hytteby på toppen af Mössebergsbacken og har også flere langrendsløjper.

Isaberg:

Isaberg ligger kun tre timers kørsel fra København. For dig, der lige kan presse en forlænget skiweekend ind i vinterferieprogrammet, er det med sine 10 pister og seks lifter et rigtig godt område.

Isaberg er så tæt på Danmark, at du kan nå op og hjem samme dag og sagtens få masser af timer på pisterne.

Idre Fjäll:

Mange danskere kender Idre Fjäll En dansk klassiker i Sverige.

Hele 40 fantastiske pister finder man i Idre Fjäll. Det kan give nok udfordringer for både nybegyndere og meget rutinerede skiløbere. Der er masser af lækre ski-in-ski-out hytter midt på pisterne.

Idre Fjäll har netop vundet prisen som Sverige bedste skiområde i en stor kåring. Det er kvalitet for børn og familier, for mere en 20.000 børnefamilier har stemt på Idre Fjäll.

Senest ændret Torsdag, 05 februar 2015 17:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.