Børnevenlig ski nær Danmark

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Idre Fjäll i Sverige er et af de gode steder for børnefamilier, der vil stå på ski i ferien. Idre Fjäll i Sverige er et af de gode steder for børnefamilier, der vil stå på ski i ferien. Foto: VisitSweden.

SVERIGE: Skisæsonen i Sverige er allerede i gang, efter at der er faldet godt med sne midt i landet. Et af de mange skisportssteder er Branäs.

Denne destination er netop for 8. gang kåret som det store børneferieparadis i kategorien "Sveriges bedste skiområde for børnefamilier 2015".

Samtidig er Idre Fjäll af Jyllands-Postens læsere kåret til det mest børnevenlige skiområde overhovedet, og Kläppens snowpark har fået prisen som Sveriges bedste ni år i træk.

Let og billig skiferie

En anden undersøgelse viser, at danskerne først og fremmest tager til Sverige på skiferie, fordi det er lettere at komme dertil end til andre skilande. Ligesom Sverige er relativt billigt i forhold til eksempelvis ski destinationerne i alperne.

Desuden spiller børnevenlighed og kvalitet på skidestinationen også ind ved danskerne valg af sted. Idre Fjäll, Sälen, Isaberg, Branäs og Kläppen er netop de steder, der hvert år besøges af hundredvis af danske børnefamilier.

Branäs

I Branäs har man op til denne sæson forbedret nybegynder-områderne, og flere børnelifte er kommet til, samtidig med at alle udendørsaktiviteter er gratis for børn. Børn under 8 år får desuden gratis liftkort.

Der kan i området løbes på ski for all aldre, og der serveres varmt saftevand på løjperne til dem, der har løbet sig tørstige. Branäs fritidscenter har 29 nedfarter og 20 lifte med tre km på det længste nedløb. Branäs ligger cirka otte timer kørsel nord for København.

Idre Fjäll

Idre Fjäll er også et meget børnevenligt område med en god skiskole, hvor mange skilærere taler dansk.

Ud over skiløb kan familierne kaste sig over aktiviteter som bob- og hundeslæde, kanetur, børnenes afterski, bowling, sportscenter og badeland.

Sälen

Sälen, som består af områderne Hundfjället, Högfjället, Kläppen, Lindvallen, Stöten og Tandådalen, byder også på mange muligheder for familiens yngste – og andre legesyge.

Et kæmpe hit for børn i alle aldre er Trollskogen, som er en kilometer lang eventyrpist med mere end 450 udskårne troldfigurer, der underholder børnene hele vejen ned.

Isaberg

Et af de skisportssteder, der ligger tættest på København, er Isaberg. Her skal det dog være minusgarder, før der kan laves kunst sne og med de milde vintre vi har haft de senere år, skal man lige i forvejen undersøge, om Isaberg overhovedet er åbnet.

Stedet ligger 320 kilometer fra København, og det er et ideelt sted for familier, der skal af sted med små børn for første gang. Ligeledes at det er godt sted for alle nybegyndere ud i skisportens glæder, idet sværhedsgraden på pisterne ikke er så høj.

Hvis børnene ikke kan overskue en hel dag på ski, findes der masser af anderledes børneaktiviteter ved siden af skiløbet. Man kan forsøge sig på langrend, prøve at vinterfiske og løbe på skøjter, og så er der en legeplads, der også fungerer om vinteren.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.