Ferie med wellness og spa i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Spaferie i Sverige er blevet populært blandt danskerne. Spaferie i Sverige er blevet populært blandt danskerne. Foto: VisitSweden.

WELLNESSOPHOLD: Midt i Smålands verdensberømte glasrige ligger den lille by Kosta Boda. I byen finder vi Kosta Boda Art Hotel, som også kaldes Glashotellet, og her finder man det ypperste indenfor wellness.

Hotellet er en nyskabelse med masser af farver og spændende design. Byens forskellige glaskunstnere fik nemlig til opgave at udsmykke hvert deres område på hotellet.

Eksempelvis har den berømte glaskunstner og formgiver Bertil Vallien udsmykket hotellets lobby, hvor der hænger en gigantisk lysekrone af store glasdråber.

I flere af værelserne er der anvendt glas til håndvaskene, mens selve værelserne er indrettet af kendte glaskunstnere som Ulrika Hydman Vallien, Kjell Engman og Åsa Jungnelius.

Spa og pool

Hotellet har et helt fantastisk, prisbelønnet spa-anlæg med to indendørs og en udendørs pool.

Her kan man blandt andet få en særlig spa-oplevelse Art Glass Escape, der er en kropsbehandling med varme glasstykker.

Som nabo til hotellet finder man Kosta Outlet med over 20.000 kvadratmeter butikker med tøj, sko og boligudstyr, og ikke langt fra butiksområdet ligger det gamle Kosta Glasbruk.

Svensk glasværk

Her kan man blandt andet se, hvordan man fremstiller glas og endda selv puste glas. Der er ligeledes mulighed for at købe firmaets promankter til ganske foruftige priser.

Et spaophold på Kosta Boda Art hotel er således noget særligt. Generelt er interessen for spaophold stigende i Sverige og især for danskerne, er det blevet populært at besøge et af de mange spahoteller i vest- og sydsverige.

Guide til ni spa-hoteller

VisitSweden har samlet ni svenske spa-perler i en lille guide, som man kan finde på VisitSwedens hjemmeside. Det drejer sig om spa-hoteller i Småland og i Vestsverige ud mod Kattegatskærgården. Alle de ni spa-hoteller ligger i en afstand af tre til fire timers kørsel fra Helsingborg eller Malmø.

Når spa-ophold er blevet så populært, er det fordi opholdet kan konkurrere prismæssigt med danske spa-hoteller ikke mindst på grund af den svenske krone, som er billigere end den danske, og derved får gæsterne mere for pengene på svenske spa-hoteller end i Danmark.

- På grund af den stigende interesse fra dansk side for spa-ophold i Syd- og vestsverige, er det en god idé at booke i god tid, hvis man vil af sted på et særligt tidspunkt, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Ni fede feriesteder

Hooks Herregård, Småland, hvis historie går tilbage til 1300-tallet og er i dag et veletableret herregårdshotel.

PM & Vänner Hotel (Le Lac), Småland ligger smukt I naturen med skov, eng og sø som naboer.

Kosta Boda Art Hotel ligger midt imellem Veksø og Kalmar i Småland.

VANN Spa & Hotel, Vestsverige i Bohuslän ved Gullmarsfjorden i nærheden af Lysekil.

Strandflickornas Havshotell er et idyllisk strandhotel nær Lysekil med indretning fra begyndelsen af 1900-tallet.

Marstrands Havshotell ligger længst ude på Koøens yderste kaj og har udsigt over øen Marstrand, under en times kørsel fra Bokenäs.

Bokenäs Hav Spa Möten er et moderne spa-sted med lejligheder på Bokenæns med en flot havudsigt 30 km uden for Uddevalla.

Smögens Hafvsbad er et ældre kur og mødehotel fra forrige århundrede med sin egen charme.

Kurorten Mösseberg er et kursted, der siden 1867 har været et sted for rekreation og inspiration. Kurstedet ligger i Falköping i Vestsverige.

Find mere om de ni feriesteder på VisitSweden.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.