Hurtig skiferie i Sverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sydsverige byder på masser af gode muligheder for en lille hurtig skitur. Sydsverige byder på masser af gode muligheder for en lille hurtig skitur. Foto: VisiSweden.

SNE OG SKI: Man behøver ikke tage langt væk, hvis man vil opleve en weekend med ski og sne under fødderne. Sverige er lige rundt om hjørnet.

Langt de fleste vintre i Danmark er mere regnfulde end vinterlige. Derfor vælger mange også efterhånden at smutte til vores naboland Sverige i weekenderne for at opleve ski og sne.

Mange gode skisportssteder

En skiferie behøver nemlig ikke være særlig lang - en weekend er faktisk nok.

- En weekend i sneen kan også bruges som en test på ens form, hvis man har planlagt en skiferie senere på året eller en måde at komme i form på, hvis man gør det nogle gange over en vintersæson, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

Et af de bedste steder at tjekke formen ud er Isaberg, der hører til danskernes foretrukne.

Tre timer til Isaberg

Fra København er der således kun tre timers kørsel til Isaberg, der også går under navnet "Københavns Alper".

Isaberg har desuden den fordel, at det er et godt sted for uøvede, samtidig med at de trænede også kan folde sig ud. Derfor kan hele familien være med her.

- Isaberg er nok det sted i Sydsverige, som flest danskere kender, og stedet er godt for både nybegyndere, børn og til de dygtige skiløbere. Men der er også mange andre destinationer, som udvider udbuddet af skiområder tæt på Danmark, fortæller Anna Kron Boysen.

Syv gode skidestinationer

Her er syv gode destinationer for din næste skiferie med hver deres kvaliteter:

Vallåsen - ski to timer fra hovedstaden

Destinationen er perfekt for travle skiløbere, da der kun er to timer fra nord for København til Vallåsen. Endags eller weekendture er derfor oplagte. Snekanonerne sørger for at der altid er sne, når temperaturen går i minus.

Vallåsen er et stort område med 5.170 meter præparerede pister. Det højeste fald er på 145 meter og længste pist er 1.260 meter. her er både røde, grønne og blå nedfarter.

Isaberg – Danskernes foretrukne

Tre timer fra København - så tæt på ligger Isaberg. Stedet er velegnet for øvede og debutanter. Her er nogle rigtigt dygtige skilærere, der hurtigt får de fleste op på skiene.

Mullsjö – Hyggelig og børnevenlig

Mullsjö Alpins Knaggebobacke er et børnevenligt område, der er perfekt til børnefamilier og nybegyndere. Stedet kan også bruges som "opvarmning" til den egentlige vinterferie.

Her er syv pister til børnefamilierne og så er det meget tæt på Danmark. 140 kilometer til Gøteborg og 260 kilometer til Helsingborg

Ulricehamn – langrend i Vestsverige

I Ulricehamn finder du det mest moderne kunstsne-anlæg i Nordeuropa til langrend. Hele 3,5 kilometer oplyst spor, mellem 5 og 15 kilometer naturspor og et 7 kilometer langt motionsspor venter.

Ulricehamn er i øvrigt blevet en del af World Cup'en fra 2017. Anlægget er dermed i samme klasse som eksempelvis Lillehammer og Lahti. I Ulricehamn er der syv pister fra grøn til rød sværhedsgrad samt funpark, perfekt for svipturen på ski.

Falköping – snesikkert

Det hyggelige skisted Falköping Alpin er et lille skiområde, der er et af de mest snesikre i Sydsverige.

Her er gode muligheder for langrend med forskellige mindre ruter.

Billingen – Langrend

Omkring fire timer nord for Malmø finder man Billingen. Det er et Vasaløbcenter med kilometervis af skispor, slalombakke, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad.

Åre – en skøn fjeldby

Åre byder på en fin kombination af skiløb og underholdning i Nordeuropas mest trendy fjeldby. Der er gode udfordringer og masser af kilometer med muligheder.

En nyhed er, at man kan flyve direkte til Åre/Östersund fra Sydsverige.

Senest ændret Mandag, 01 februar 2016 15:22

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.