Solvang fejrer dansk jul hele december

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den danske by i Californinen, Solvang, er flot pyntet op til højtiden. Julen slutter først den 6. januar. Den danske by i Californinen, Solvang, er flot pyntet op til højtiden. Julen slutter først den 6. januar. Foto: Atlantic Link.

JUL I CALIFORNIEN: Er du på rejse i Californien i julemåneden, behøver du ikke gå glip af dansk jul. Den kan du nemlig fejre i "danskerbyen" Solvang, hvor hele december måned står i julens tegn.

At byen gør noget ved julen fremgår også af, at Solvang af Time Magazine er blevet kåret som den mest julede by i hele USA.

Når du kommer til Solvang vil du møde juleudsmykning overalt i gader, stræder, restauranter og butikker, og julen varer længe - lige til den 6. januar 2017.

hestevogn-solvang-ferie-rejser-usa-amerika-californien-julAmerikansk og dansk gæstfrihed

Alle danskere, der besøger byen i julemåneden, vil blive modtaget med åbne arme og opleve en stor gæstfrihed og varme samtidig med, at danske juletraditioner holdes i live.

Årets tema er "Celebrate together". Det betyder blandt andet, at der bliver fælles byvandring med eksempelvis fokus på byens mikrobryggerier og vinsmagninger.

Desuden er der en guidet bustur rundt i Solvang og Santa Ynez Valley, hvor deltagerne vil blive taget på en rejse i gennem områdets vildeste juleudsmykninger. Ligeledes afvikles det traditionsrige Julefest-optog i byens gader med over 300 deltagere, og sidst men ikke mindst er der rig mulighed for at nyde byens berømte kombination af æbleskiver og medisterpølse, der om noget er indbegrebet af dansk jul i Californien.

Juletræsafbrænding Solvang

Den 6. januar 2017 bliver der sat punktum for festlighederne med den årlige juletræsafbrænding, hvor alle indbyggere inviteres til at bidrage til det store bål af udtjente juletræer, som i bogstaveligste forstand antænder det nye år.

Men Solvang er meget mere end vindmøller og æbleskiver.
Byens placering midt i Santa Ynez Valley er det perfekte udgangspunkt for danske besøgende til at udforske hele det spændende område i den centrale Californien.

I løbet af et par dage kan du hurtigt få en alsidig smagsprøve på Santa Ynez Valleys mange facetter. Her er det store omdrejningspunkt uden tvivl dalens vinproduktion i verdensklasse.

julekoncert-solvang-californien-amerika-usa-rejser-ferie-julDansk vinslot i Californien

Blandt de skønne vingårde finder du Ampellos Wine Cellars, der drives af danske Peter Work. Her kan du smage, hvorfor Californien regnes blandt de bedste vinområder i verden.

På egnen finder du et par berømte boliger som eksempelvis den afdøde popkonge Michael Jacksons Neverland Ranch og den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagans Rancho del Cielo, som har kastet en god mængde stjernestøv over egnen.

Men det er dog uden tvivl filmen Sideways fra 2004, der for alvor satte Santa Ynez Valley, og særlig Solvang på verdenskortet med dens fascinerende skildring af den lokale vinproduktion. Alt i alt er området omkring Solvang til den perfekte feriedestination.

Læs mere på www.SolvangUSA.com.

Senest ændret Søndag, 11 december 2016 12:06

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.