Adventurerejser du bør opleve før du dør

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Verden er så stor, så stor - bare kast dig ud i den. Verden er så stor, så stor - bare kast dig ud i den.

FANTASTISKE REJSER: Vi kender alle de helt almindelige charterdestinationer, som mange har oplevet på et tidspunkt i løbet af deres liv.

En sommerferie til Mallorca eller en storbyferie til London er blevet meget normalt – men kunne det ikke være fedt at opleve noget lidt anderledes?

LÆS OGSÅ: Ferie under Afrikas sol i Kenya

Noget som alle i din omgangskreds ikke også allerede har prøvet? Vi giver dig fire forslag til alternative rejser, du bør opleve i dit liv!

Jæger på jagtrejse

Det kan være jagt længe har interesseret dig, eller du godt kunne tænke dig at give dit i kast med noget helt nyt. Et jagteventyr kan foregå til mange forskellige steder rundt omkring i verden – Skotland, New Zealand og Polen er bare nogle af de steder, du kan rejse til, alt efter hvilket landskab man foretrækker at jage i.

Det er klart en tur for de mere eventyrlystne, som har lyst til at se eksotiske dyr som en Springbuk, Blesbuck, Kudu, Vortesvin, Gnu og Zebra på tæt hold. En jagtrejse er ikke for hvem som helst, men kan være en kæmpe oplevelse for dem, det interesserer.

Rejs som nomade i Europa

Hvis du hører ordet interrail, kan det være, du tænker på unge, der lige har fået sabbatår og som skal ud og opleve verdenen. Men interrail er bestemt ikke kun for de helt unge – interrail er derimod for alle aldersgrupper, for de unge, for de ældre og selv for børnefamilierne. Det er nemlig en rejseform, der appellerer til utroligt mange.

Det kan være en ekstremt sjov og anderledes måde at rejse på. Nemt og billigt kan du købe et såkaldt interrail pas, så du kan opdage Europa helt ubegrænset med tog, hvor du kan opleve skiftende landskaber. Du kan selv udvælge de steder, du gerne vil besøge og planlægge din helt egen rute.

Måske vil du besøge Europas hovedstæder, eller måske er du mere til de små, hyggelige landskaber. Det kræver ikke den helt store formuepleje at få råd til sådan tur – alt efter hvor du vælger at rejse hen, og hvordan du vælger at bo, kan det gøres til rimelig priser.

Eksempelvis er der forskellige ruter, der hver tiltrækker mange, når det kommer til interrail. Der er blandt andet en rute igennem Østeuropa, hvor du blandt andet kan opleve Prag, Bratislava, Ljubljana og Wien. Nogle vælger også at holde sig til få lande og rejse et land eller to tyndt for eksempel Spanien og Portugal.

Adventure og vandring i Afrika

Er man til det lidt mere aktive, kan man vælge at bestige Kilimanjaro. Det lyder som ekstremt vildt og hårdt, men du behøver ikke at frygte dette eventyr.
For at bestige Kilimanjaro kræver det heller ingen tidligere erfaring med bjergbestigninger, så du behøver ikke at være bange for at skulle ud i den helt store personskadeerstatning på grund af ulykker.

Har man brug for noget afslapning efterfølgende, kan man jo overveje at nyde de lækre strande på Tanzania. Vil du i stedet fortsætte det vilde eventyr, kan du også forlænge turen med en safari og opleve eftertragtede dyrelivsparker og se "Afrikas Big Five".

Oplev friheden og tag på roadtrip

At vælge at bruge bilen til at rejse med er også en mulig og kan give dig en enorm frihed sammenlignet med en flyvetur. Herved behøver du ikke have planlagt hele ruten for i forvejen, men kan tage det efterhånden som det kommer.

Måske rammer du en by, der er så hyggelig, at du beslutter at blive der nogle ekstra dage. Og omvendt, rammer du et sted, hvor der er udsigt til regn de næste fem dage, kan du hurtigt køre videre, da du ikke er afhængig af diverse flybilletter.

Kør-selv-ferier behøver ikke være lange og trælse, tværtimod. Selvom destinationen selvfølgelig er i fokus, er det ligeså meget selve turen derhen, der bliver lagt vægt på, og køreturen er altså i sig selv en attraktion.

Den populære tur er den klassiske roadtrip i USA, men du kan sagtens gøre det alle mulige andre steder som Canada, Europa eller et helt tredje sted.

Der er altså mange muligheder, hvis man vil på en rejse, der er lidt mere usædvanlig end de traditionelle ferier, vi er vant til at tage på. Om man vil opleve mange lande, få lande, på den aktive ferie eller noget helt fjerde, så er der masser af alternativer.

spart

Senest ændret Mandag, 27 februar 2017 20:11

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.