Ferie hos gorillaerne i Uganda

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
De store menneskeaber er fascinerende dyr. De store menneskeaber er fascinerende dyr. Foto: African Spirit.

ØSTAFRIKA: Rejsebureauet African Spirit har fuld fart på med udbud af utraditionelle rejser til Øst- og Sydafrika. Oven på succeserne med Kenya, Tanzania og Sydafrika kommer der nu et tilbud om en tur til gorillaerne i Uganda.

Der bliver tale om et gorilla trek, hvor gæsterne kommer helt tæt på de vilde dyr i den urørte natur. Gorillaer er store, skønne og menneskelignende. For nogen - for andre er de måske lettere frygtindgydende.

Gorilla-trek

Uanset, hvordan man har det med de store menneskeaber, så fascinerer aberne de fleste.

- Fra vores gæstes udsagn har vi fornemmet at gorilla-trek er noget, mange virkelig ønsker at opleve. Derfor indgår et gorilla trek nu i programmet, siger Lars Faursholt fra African Spirit. Han er selv rejseleder på nogle af turene.

Besøget hos gorillaerne starter med en vandretur i bjergene i Uganda. Turen kan tage alt fra en halv time til syv timer og kræver blot almindelig kondition og et par gode vandrestøvler.

LÆS OGSÅ: Adventurerejser du bør opleve før du dør

Tæt på dyrene

Når man når fem, kan man komme tæt på små grupper af gorillaer og følge deres liv. Man oplever nærhed og nysgerrighed fra abernes side, og deres leg med hinanden kan følges meget tæt på.

Der må kun være otte turister i en gruppe, hvor to rangers og politi følger med for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Gorilla-treks foregår i meget beskyttede områder, da gorillaerne er kritisk truet, så man gør meget for at bevare gorillaernes naturlige levesteder. Der er kun omkring 650 af disse menneskeaber tilbage i naturen.

Respekt – vilde dyr

African Spirit samarbejder med professionelle rangers, der er hurtige og kender junglen ud og ind. Det gør oplevelsen endnu mere spændende, når man ikke ved, hvor man ender, og hvornår man finder gorillaerne.

Gæsterne skal naturligvis have respekt for, at det er vilde dyr, man ser, selvom de gorillaer, der besøges er vant til at få besøg af turister. Den spændende natur er også en vigtig del af et gorilla-trek, da man bevæger sig i den tætte jungle, hvor andet dyrevildt som elefanter, chimpanser og hundredvis af fuglearter og krybdyr også holder til.

Rejsebureauet tilbyder 12 forskellige safarirejser til Kenya, Tanzania og Uganda. Zanzibar og Mombasa-kysten er kombinationsmuligheder til safarioplevelserne men også selvstændige rejser. 4 af de 12 safarirejser er med dansk rejseleder og de resterende med engelsktalende rejseleder.

Læs mere: www.africanspirit.dk.

Senest ændret Mandag, 03 april 2017 12:48

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.