Sne eller kridhvide strande appellerer i vinterferien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tanzania, Indien og Marokko  er populære rejsemål i vinterferien. Tanzania, Indien og Marokko er populære rejsemål i vinterferien. FOTO: Deanna Ritchie on Unsplash

UGE 7 ER BLEVET EN STOR REJSEUGE: Danskerne drømmer om en eksotisk vinterferie under varmere himmelstrøg – eller med ski på fødderne. Destinationer som Tanzania, Indien og Marokko viser sig at være blandt de mest søgte destinationer i vinterferien. Det viser en ny analyse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.

Snart står vinterferien for døren – en uge, som er blevet en stor rejseuge de seneste 10 år. Og mens nogle danskere trækker i skitøjet og tilbringer ferien på sneklædte pister i Sverige eller alperne, drømmer andre om varme destinationer med azurblåt vand og hvidt sand.

LÆS OGSÅ: Krejl amok i Bangkok

En Momondo-analyse af rejsesøgninger med afrejse i uge 7 viser, at den østafrikanske øgruppe Zanzibar har haft den højeste vækst i antallet af søgninger med en stigning på hele 203 procent sammenlignet med 2017.

"Efter en våd og grå december og januar, er der nok flere, der fristes til at rejse væk fra det kedelige vintervejr. Selvom der er tradition for at stå på ski i vinterferien, så viser vores søgedata, at flere danskere søger efter destinationer med sol og varme," fortæller Lasse Skole Hansen, der er momondos danske presseansvarlige, og fortsætter:

"I år ser vi, at Zanzibar er højdespringeren, når vi kigger på de mest trendende destinationer i uge 7. Selvom øen ligger langt væk og er et sted, mange danskere nok vil anse som en ny destination, lokker Zanzibar med sine hvide sandstrande flere og flere danskere ud at rejse.."

Også rejsemål som New Delhi (Indien), Marrakesh (Marokko), Krabi (Thailand), Ho Chi Minh (Vietnam) og Cancun (Mexico) ligger blandt de mest trendende søgninger med afrejse i uge 7.

Europæisk storbyer hitter blandt de rejsende i uge 8

Listen over de mest trendende destinationer ser dog anderledes ud, når man kigger på de danskere, der tager på ferie i uge 8. Her viser momondos søgedata, at Madrid og Manchester er de mest trendende destinationer.

"Det er kun en femtedel af de danske kommuner, der afholder vinterferie i uge 8. Derfor er det nok ikke udelukkende vinterferiedestinationer, danskerne søger efter her. Mange søger også efter storbyferier, hvor flyrejsen er kortere, og som egner sig til en forlænget weekend," afslutter Lasse Skole Hansen.

Rejsemål som Tel Aviv (Israel) og Hanoi (Vietnam) har også oplevet høj vækst i antallet af søgninger med afrejse i uge 8 i forhold til 2016.

Senest ændret Mandag, 29 januar 2018 12:44

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.