På ferie med børnene – det behøver ikke at være indviklet

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
På ferie med børnene – det behøver ikke at være indviklet FOTOS: Will Rose/ Universum/ Thomas Carlén

PÅ FERIE MED BØRNENE: Fra Trolderier i Kalmar til Alpakaer på Visingsö. Sverige er fyldt med familievenlige ferieaktiviteter, som kan fornøje, udfordre og skabe læring hos både store og små.

At rejse med sine børn kan være en kunst i sig selv, og som forældre ved man, at voksne og børn ikke helt definerer en god ferie på samme måde. En 12-timers flyvetur, gourmetmad i lange baner, shoppingture og en masse museumsbesøg vil næppe vække entusiasme hos de små.
Som forældre prøver man derfor at finde en destination, som kan opfylde alles ønsker. Men det behøver egentlig ikke at være så indviklet. Kun på den anden side af broen i Sverige kan man finde familievenlige aktiviteter, som ikke kun er sjove for børn, men også for voksne. Og med en svensk krone som tilmed er rekordlav, kan man endda spare lidt ved at vælge en feriedestination tæt på Danmark.

LÆS OGSÅ: Vildtsafari i Småland - måske i solopgang?

Guide over familievenlige udflugtsmål denne sommer

Gå en tur i regnskoven i GöteborgDSC 7645 002

Ved siden af forlystelsesparken, Liseberg, ligger Universeum, hvor små professorer, sande dyrevenner og børn, der bare godt kan lide lidt hjernegymnastik, folder sig ud. Universeum er et stort videnskabscenter med akvarier, fisk og hajer, regnskov og et stort område, hvor man kan eksperimentere – og nu som noget nyt; reptilarium. Her huserer krybdyrene. Regnskoven er skabt efter forbillede fra Costa Ricas regnskov. Her er hængebroer, trapper, dyr og høje temperaturer. Universeum er prisbelønnet som Sveriges fineste moderne bygning, tegnet af arkitekten Gerth Wingårdh. Hele Universeum er samtidig skabt som et lukket økologisk kredsløb.

Se mere: https://www.universeum.se/sv/

Nordisk mytologi i fuld fart

Man bliver aldrig for gammel til forlystelsesparker, og i løbet af 2017 og 2018 investerer Liseberg samlet set omkring 250 millioner SEK på nye attraktioner og konceptualisering af det 8.000 kvadratmeter store område ved Balder. Inspirationen er hentet fra de nordiske myter og legender, og betyder, at Balder får selskab af de nye attraktioner Loke og Valkyria. Valkyria er en faretruende rutsjebane, hvor benene dingler frit, og som bestemt ikke er for sarte sjæle. Netop når toget er på vej ud over kanten allerøverst oppe, er der en lille pause, hvor passagererne vil blive hængende i luften i et par sekunder, før de smides 50 meter lige ned og videre ind i en tunnel under jorden med 105 km/t. Rutsjebanens navn, Valkyria, er også hentet fra nordisk mytologi.

Se mere: www.liseberg.se/valkyria

Visning på slottet foto Thomas Carlén - HallandEmil fra Lønneberg flytter til Tjolöholm Slot

Emil fra Lønneberg har flyttet sit barndomshjem til Tjolöholm Slot i Halland, hvor ligesindede f.eks. nu kan kokkerere i hans køkken, læse historier for hinanden, klæde sig ud, lege gemmeleg på Katholt eller klatre. Det vigtigste her er, at alle har det sjovt! Udstillingen er på omkring 100 kvm og består af legepladser skabt af sønnen til ham, som har skabt tegneserien, Emil fra Lönneberg, nemlig Björn Bergs søn Torbjörn Berg. Slottet Tjolöhholms smukke naturområder er også et besøg værd, og herudover bør man slå et smut indenom museet Hemtrefnaden, hvor man kan lære mere om, hvordan livet var før Tjolöholm og på det tidspunkt, da Emil boede på Katholt! Honningproduktion kan også beses her.

Se mere: http://www.tjoloholm.se/aktuellt/emil-lekutstallning/

Trolderier i Kalmar

Naturum Trollskogen ligger på den nordøstlige spids af Öland ved porten til naturreservatet Trollskogen. Her er udstillinger, guidede ture og aktiviteter for unge og gamle. I øjeblikket gennemgår Naturum Trollskogen en komplet rekonstruktion, hvor den nye version forventes at åbne sommeren 2018. Men fra påsken i år er der trolderier i naturen og guidede ture for hele familien!

Gå en tur med en alpaka

Nyt på Visingsö er en fin bestand af alpakaer, som går i en indhegning. Her kan man iagttage de søde dyr eller endda gå tur med dem. Alpakaen minder på mange måder om en lama, men alpakaen har en tykkere pels, og særligt underpelsen er attraktiv som luksuriøst garn. Alpakaen var i gamle dage primært at finde i Andesbjergene i omkring 3. – 4.000 meters højde, men nu er de altså også flyttet til Jönköping.

https://jkpg.com/sv/granna-visingso/alpackorna-pa-visingso/

Senest ændret Mandag, 16 juli 2018 06:29

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.