Icelandair er kvindernes flyselskab

Udgivet i Nyt fra rejsebranchen
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

FLYREJSER: Nej, det er selvfølgelig ikke hele sandheden. Men Icelandair har altid haft fokus på kvinderne, og det er blandt andet det, der er afspejlet i den måde, selskabet fejrer sit 80-års jubilæum på i år.

Læs også: Aktiv ferie på vulkanøen Island

Flyselskabet har indgået et samarbejde med teatereksperterne Gideon Reeling og sammen med dem skabt en række teaterstykker, som fortæller flyselskabets historie. Altid har selskabet fokuseret på kvinder og ligestilling, og på kvinderettighedsdagen i 1999 fløj en kabinebesætning udelukkende bestående af kvinder for første gang et Icelandair fly. Det var ikke sidste gang, det skete.

I 1915 fik islandske kvinder stemmeret. Det gjorde Island til et af de første lande, der gjorde det lovligt for kvinder at stemme. Icelandair har rødder tilbage til 1937, hvor det spirende flyselskab, Flugfélag Akureyrar, blev grundlagt i Akureyri i det nordlige Island. I 1985 hyrede Icelandair den første kvindelige pilot, Sigríôur Einarsdóttir, og i 1989 blev Vigdís Finnbogadóttir verdens første folkevalgte kvindelige præsident. Hun navngav Icelandairs første Boeing 737-400.

Først med teater ombord1

Icelandair skulle også være det første flyselskab med denne type underholdning ombord på flyet. En engagerende teaterproduktion med titlen 'Ahead of Time'. Åbningsforestillingen den 8. september havde talentfuldt Icelandair-personale og uddannede skuespillere i hovedrollerne, der interagerede med publikum fra afgang i Heathrow til ankomst i JFK. Eventen fandt sted i løbet af de 11 timer, flyvningen varede, og gennem tre lande og brugte dermed den transatlantiske rejse som en unik scene til forestillingen.

I en slags tidsrejse fik passagererne indblik i forskellige æra fra de seneste 80 år og et kig ind i fremtiden. Passagererne oplevede livet før internettet med flyreservationer før den digitale tid. Her blev bookinger skrevet ned på kort og arkiveret i en skoæske! De fik også en menu inspireret af 1950'erne, en sikkerhedsgennemgang af en stewardesse fra 60'erne, en moderne balletforestilling ved gaten og en serenade fra en landmand fra 1937, der sang en islandsk folkevise.

Kolbrún Aðalbjörg Hjartardóttir, der spiller Edda: "Forberedelserne til denne forestilling har været utrolige. Jeg er stolt af at kunne fremvise mit lands historie og være en del af noget, der er reelt inspirerende for andre."

Passagerer vil i de næste måneder opleve små udpluk fra teaterforestillingen, ligesom der er mange nye spændende stop-over muligheder. Se mere på www.icelandair.dk

Senest ændret Tirsdag, 07 november 2017 15:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.