Tidsrejser i efterårsferien

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mange museer har gode tilbud til børnefamilierne i efterårsferien. Mange museer har gode tilbud til børnefamilierne i efterårsferien. Foto: Nationalmuseet.

FERIETID: Efterårsferien bliver ofte brugt som en aktiv ferie af børnefamilierne, og det er der også gode muligheder for denne gang.

Familier, der ønsker at opleve historien live, kan for eksempel opleve krigen i 1864, tage til historiske markeder, gå i skole som oldefar eller rejse helt tilbage til tiden da vikingerne herskede.

Nationalmuseet tilbyder noget nær en tidsrejse, og familien bestemmer selv, hvor den vil sættes af. Det kan være på Frilandsmuseet, Nationalmuseet, Tøjmuseet eller Trelleborg, der alle har specielle aktiviteter i efterårsferien.

Nationalmuseets mange tilbud

Nationalmuseet har i en årrække været aktive med levende historie. Efterårsferien er igen et overflødighedshorn af gode tilbud. Du kan se det samlede program samt oplysninger om tid, sted og pris på Nationalmuseets hjemmeside.

I Prinsens Palæ kan man gå i skole helt som i gamle dage. Det er 200 år siden at kongen indførte en række skolelove, der slog fast, at der var undervisningspligt for danske børn.
På Nationalmuseet ringer det derfor ind i efterårsferien til en skoledag, som på oldefars tid i 1920'erne - inklusive fedtemadder og spanskrør - så er man advaret.

Der leveres håndfast undervisning, men der er også frikvarter med stylter, styrkelege og hinkerude.

Pels og Grønland

Pels har gennem tiderne givet anledning til en del diskussion, for vi bruger både pelsen for at se godt ud, men også for at holde varmen i de arktiske egne.
Der bliver masser af mulighed for at snakke pels og dyreetik i efterårsferien på Prinsens Palæ.

Der kommer børn fra Qasigiannguit i Diskobugten på Grønland, og de viser de gamle legeviser gamle lege, som de grønlandske børn i gamle dage måtte lære for at vokse op og blive gode pelsjægere.

Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsaktiviteterne på Nationalmuseet i Prinsens Palæ her.

Marked på Frilandsmuseet

På Frilandsmuseet er der inviteret til historisk marked, som det var i 1800-tallet. Der er masser af smagsprøver, forlystelser og gøgl.

Man kan naturligvis også tage en tur på en væltepeter, spille kegler, gå på stylter eller vælte dåser.

Kaffe, te, vand og kage kan købes, og de voksne kan smage på bryg og brændevin.

Rugmel fra møllerlauget frister også sammen med honning fra biavlerne i Brede. Der er også "Håndværkets Dage" og "Gamle Sorters Dage" i efterårsferiens allersidste weekend.
Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsaktiviteterne på Frilandsmuseet her.

Hvad du kan lave på Trelleborg kan du ser her og Tøjmuseets aktiviteter findes her. God fornøjelse.

Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsaktiviteterne på Trelleborg her.

Se hele programmet samt tid, sted og pris for efterårsaktiviteterne på Tøjhusmuseet her.

Senest ændret Fredag, 19 september 2014 13:03

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.