Med familien på Danmarks smukkeste cykelrute

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Vestkystruten, North Sea Cycle Route, er blandt Danmarks smukkeste cykelruter. Vestkystruten, North Sea Cycle Route, er blandt Danmarks smukkeste cykelruter. Foto: Varde Kommune.

VESTKYSTRUTEN: Cykelruten strækker sig fra Rudbøl i Sønderjylland med de uendelige vidder i natur og et vadehav med et rigt fugleliv til Skagen i Nordjylland, hvor de stejle klitter og sandede strande præger landskabet.

Nordsøkysten byder på en varierende natur, skov, krat, marsk, klit og nationalparker samt kulinariske og kulturelle oplevelser for enhver smag. På ruten oplever man yderligere Unescos Verdensnaturarv, Vadehavet.

Den smukkeste cykelrute

Det er ikke så underligt, at den 560 kilometer lange strækning på Vestkystruten kaldes Danmarks smukkeste cykelrute, da man ikke kan undgå at blive betaget af det særprægede landskab, som man ikke kan opleve andre steder i Danmark.

30 procent af Vestkystruten består af naturcykelstier med jord og grus, mens de resterende 70 procent foregår på asfalt.

familie-paa-cykelturVestkystruten

Har man brug for lidt afveksling undervejs, ligger der 16 interessante afmærkede panoramaruter, hvor man også kan finde overnatningssteder.

Varde Kommune kan blandt andet byde på tre interessante afstikkere, der giver mulighed for at opleve lidt anderledes naturoplevelser og seværdigheder:

Den korteste rundstrækning er på 20 kilometer og går fra Henne Strand til Blåbjerg. Her bydes man på et kuperet terræn, snoede skovveje og Jyllands næststørste sø Filsø.

Panoramaruten

På den 26 kilometer lange rute fra Oksbøl til Vejers strand kan man opleve masser af dyreliv, og undervejs på ruten kan man også være heldig at opleve krondyr ved Langsø.

Mellem Nymindegab og Nørre Nebel byder den 42 kilometer lange strækning også på oplevelser for hele familien.

Panoramaruten går gennem Bork havn, hvor der er rig mulighed for at besøge attraktioner for hele familien, såsom et vandland og en vikingehavn.

North Sea Cycle Route

Vestkystruten ligger midt på den lange cykelrute North Sea Cycle Route, som med en strækning på 6.200 kilometer også er verdens længste skiltede rute.

Ruten går fra Shetlandsøerne i Skotland og videre gennem England, Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland, Danmark, Sverige og ender i Bergen i Norge.

Nogle cyklister tager cykelruten i bidder og gennem en periode på flere år, mens andre tager den ekstreme tur over flere måneder i et stræk.

På www.vestkystruten.dk kan man læse meget mere om oplevelser, overnatningsmuligheder og detaljer om samtlige ruter.

Derudover kan nysgerrige motionister tjekke www.northsea-cycle.com for at se kortlægningen af North Sea Cycle Route.

Senest ændret Mandag, 12 oktober 2015 18:10

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.