Nostalgisk togtur med MY-lokomotiv

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den 21. august er der mulighed for at komme ud at køre med MY-lokomotivet. Den 21. august er der mulighed for at komme ud at køre med MY-lokomotivet. Foto: Fyns-Modeltog.

TOGTUR: En jernbaneentusiast fra Fyn har lejet et helt veteran-togsæt for at køre to ture fra Odense til Ejby og tilbage igen. Begivenheden, der helt sikkert vil trække mange hobbyfolk med hang til toge til, finder sted søndag den 21. august.

Hvis du er helt vild med gamle, flotte tog, så glæd dig til søndag den 21. august, hvor du får muligheden for at køre med på en nostalgisk tur med en af dansk jernbanehistories mest beundrede lokomotiver, MY-lokomotivet.

60 år gammelt lokomotiv

Lokomotivet har 60 år på bagen, men trækker stadig som en årsunge. I bogstaveligste forstand er lokomotivet "still going strong".

Det er den fynske jernbane-entusiast René Skov, der helt for egen regning og risiko, har leget et veterantog og tre vogne.

Modeltog og rigtige tog

René Skov er indehaver af Fyns-Modeltog, og som regel futter han rundt med noget mindre modeltog. Men nu skulle det være et ordentligt lokomotiv - og det er MY-lokomotivet.

- Jeg vil gerne slå et slag for gode, gamle tog, både dem i modelstørrelse og dem i fuld skala. Det kan jeg vel ikke gøre mere effektivt end ved at hente MY-lokomotivet med dertil hørende vogne til Fyn. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til turen med "MY'eren" med den karakteristiske motorlyd - og håber selvfølgelig, at mange andre togglade mennesker vil gøre mig følgeskab, siger René Skov, der ikke lægger skjul på, at MY-arrangementet også gerne må skærpe interessen for hans modeltogs-forretning.

Mange i den modne alder kan sagtens huske de store sejtrækkere, men børn og unge kender ikke toget, og de får mulighed for at se det i aktion på tæt hold.

Togturen over Fyn

MY-lokomotivet afgår efter fra Odense Banegård søndag den 21. august klokken 10.51 og 12.51. Det tager omkring en halv time at køre til Ejby, og her gøres der så holdt i 25 minutter.

I Ejby bliver der rig lejlighed til at købe modeltog og andre ting fra Fyns-Modeltog, som i anledning af MY-lokomotivets ankomst holder åbent helt til klokken 16 i butikken i Overgade.

Er du vild med tog, kan du købe billetter til turen hos Fyns-Modeltog.dk til en pris af 25 kroner. Børn, der følger med voksne, har gratis adgang.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.