Pas på med tricktyve

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Sunny Cagara rådgiver blandt andre politiet om tricktyveri. Sunny Cagara rådgiver blandt andre politiet om tricktyveri. Foto: Privatfoto.

TYVEKNÆGTE: I forhold til første kvartal er antallet af tricktyverier på gaden i andet kvartal i år ifølge Danmarks Statistik steget med 76 procent.

Det kan derfor godt betale sig at tænke lidt mere som tyvene selv, hvis man vil undgå at blive det næste offer.

- De lune forårsmåneder er ofte højtid for tricktyveri, så stigningen er til at forudsige. Men den er dog samtidig så høj, at tallene beviser, vi i højere grad bør være opmærksomme som borgere, når vi tuller rundt på gaden og nyder det gode vejr, forklarer tryllekunstner Sunny Cagara, som rådgiver politiet i tricktyves adfærd.

De fleste tricktyve arbejder i grupper og kommer fra Østeuropa. De har en professionel tilgang til deres metier, og så har de en stor viden om, hvordan man afleder folks opmærksomhed.

Tricktyvene har derfor det længste strå, medmindre man udvikler sin sunde fornuft og skepsis.

- Det gælder om at kende til deres tricks og tage sine forholdsregler, for alting kan ske på en befolket gågade lørdag formiddag, fortæller siger Sunny Cagara.

Underholdning i gågaden

Det er ikke alt, der er, som det ser ud. Sunny Cagara mener, man bør være specielt opmærksom tæt ved hæveautomater, og så bør man undgå grupper, der iagttager underholdning udendørs:

- Simple afledningsmanøvrer og moderne teknik gør det nemt at aflure koder på folks hævekort. Steder, hvor der er underholdning er også et klart faresignal, da tricktyvene ofte trækker folk til med et spil om penge. I realiteten bliver folk bestjålet af et medlem af tyvebanden, mens de kigger, eller pengesedler bliver ombyttet under et spil.

Personer, der taler gebrokkent, og som gerne vil tæt på dig eller opfører sig unormalt, bør udløse sund skepsis.

Man bør aldrig lade en pung ligge fremme på cafébordet eller bare have den i baglommen. Brug lommer med lynlås, så du ikke bliver en af de næste ofre.

I andet kvartal var der 496, der anmeldte tricktyveri på gadeplan. Det reelle tal menes at være betydeligt højere.

Den 33-årige Sunny Cagara har derfor travlt som aldrig før med at give gode råd om tricktyveri. Han arbejder desuden som professionel tryllekunstner ved siden af jobbet som rådgiver og foredragsholder inden for tricktyveri for blandt andre FN og politiet. Han er opvokset i Brøndby og bor i Valby. På siden www.tricktyveri.dk kan man læse mere om kan læse om Sunnys MAGI-regel, som få antallet af tricktyveri i Danmark ned.

Senest ændret Fredag, 19 september 2014 12:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.