Giv din krop en forårsrengøring

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En sund sjæl i et sundt legeme er alfa og omega. En sund sjæl i et sundt legeme er alfa og omega.

SUNDHED OG LIVSGLÆDE: Sommeren er i fuld gang, mange har sikkert for længst lavet den store forårsrengøring af hjemmet, tøjskabet, skuldertasken og i skuret, men har du også givet dig selv en forårs- eller sommerrengøring?

En af glæderne ved en forårsrengøring er, at man skridt for skridt kan se, at der sker en udvikling – at man har opnået noget.

Det er en tilfredsstillende følelse, men selvom udviklingen ikke er synlig med det blotte øje, kan man sagtens få en følelse af, at der sker en udvikling, når man ved, man gør noget godt for sig selv og sin krop.

Herunder får du inspiration til, hvordan du giver dig selv og din krop en "forårsrengøring".

Gå til tandlægen

Tandlægeskræk er ofte årsagen til, at vi er for dårlige til at komme til et regelmæssigt tandlægetjek. At have styr på tænderne er faktisk mere vigtigt, end du lige aner.

For dine tænder er ikke blot dit visitkort udadtil. Dårlige tænder kan påvirke dit hjerte, kan give problemer med sårheling, kan give ondt i ryggen og meget mere.

Dette kan ske, hvis du har rodbehandlede tænder, som der opstår betændelse i. Når du har fået rodbehandlet dine tænder, vil du ikke kunne mærke, hvis der er betændelse, da nerverne er blevet kortsluttet, men ubehandlet betændelse kan stå på i mange år, uden at det bliver opdaget. Og når betændelsen bliver ved med at udfordre immunsystemet, vil det ikke have overskud til at bekæmpe alle de andre infektioner, vi mennesker kommer ud for i løbet af livet.

Så derfor er et råd fra tandlægerne, at du som minimum får røntgenfotograferet dine rodbehandlede tænder mindst hver 2-3 år for at sikre, at der ikke er gået betændelse i dem.

Lider du af svamp

Svamp forbindes ofte med en seksuelt overført sygdom, eller noget du kan få, hvis du har taget antibiotika. Det kan ofte være grunden til, at du får svamp i første omgang.

Men Candida svampen er faktisk naturligt forekommende på din hud, på dine slimhinder og i din tarm. Her hjælper den med at nedbryde maden, du spiser, og så længe dit tarmsystem ellers er velfungerende, holder det svampene i skak. Problemet opstår, hvis Candida svampen får lov at brede sig i resten af kroppen, eksempelvis hvis dit immunforsvar er svækket.

Når Candida svampen får lov at brede sig, så kan den danne mycelier, der kan trænge igennem tarmslimhinden og herved spreder den sig til resten af kroppen. Candida svampen kan forårsage, at du oplever rygsmerter, hovedpine, allergi, astma, eksem, irritabel tyktarm, forstoppelse, luft i maven, trang til søde sager, forkølelsessår og føler dig udbrændt.

Candida svampen har de optimale vækstbetingelser, når immunforsvaret er svækket. Hvis du lider af en kronisk sygdom eller spiser usundt. Her er der især tale om sukker, kager, sodavand, øl, tørret frugt, hvidt mel og andre søde sager. Har du fået Candida svamp, så giver den dig ligeledes lyst til at spise søde sager, hvilket bevirker en ondt cirkel.

Du kan tjekke, om du har Candida svamp i kroppen (udenfor tarmen) med en spyttest. Her skal du spytte i et glas vand om morgenen, når du står op.

Danner spyttet tråde, kan du tage en teske med sukker og drysse det på spyttet. Samler det sig om sukkeret, har du måske candida svamp.

For at blive fri for svampen, er der visse fødevarer, du skal holde dig fra. Herudover kan du forsøge dig med at købe en candida kur eller måske naturlægemidler til at understøtte behandlingen.

Få gang i knibeøvelserne

Kvinder får ofte af vide, at de skal lave knibeøvelser, efter de har født for at træne deres bækkenbund, men faktisk kan mænd få meget ud af også at træne deres bækkenbund. Har vi en for svag bækkenbund, kan man både få nedsunken livmoder, men herudover kan man få problemer med hyppig vandladning og at holde på vandet.

Du kan forholdsvis let tjekke, om du har brug for at træne knibeøvelser. Det gør ved at se, om du, når du tisser, kan "klippe" strålen over ved at knibe sammen. Kan du ikke det, skal du i gang med at træne. På motion-online.dk kan du finde en instruktion i, hvordan du rent konkret lavet dine knibeøvelser.

Senest ændret Mandag, 12 juni 2017 19:42

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.