Drik mere rødvin og få sundere tænder

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Rødvin er godt for mundhygiejnen. Rødvin er godt for mundhygiejnen.

Rødvin smager ikke kun godt - det er også sundt for din mund, fastslår ny forskning.

Du har nok opdaget, hvordan rødvin kan give dig blå tænder, men vidste du, at det faktisk også kan give sunde mund og tænder?

Det påstår i hvert fald en gruppe forskere fra Spanien, der har undersøgt en række sundhedsmæssige fordele, som gemmer sig i rødvin. Det skriver engelske Independent.

Som en del af deres forskning, undersøgte de spanske forskere fra the Spanish National Research Council i Madrid store mængder polyfenoler (gruppe af antioxidanter), der især findes mange af i rødvin.

Læs også: Depression

Ud fra rødvinens polyfenoler fandt man frem til, at disse antioxidanter kan hjælpe mund og tænder mod bakterier, der sætter sig i mundens gummer og med tiden giver plak og huller i tænderne.

Forskerne undersøgte to forskellige slags polyfenoler i rødvinen for at blive klogere på deres sundhedsmæssige fordele. Disse polyfenoler findes i øvrigt også i almindelig kaffe.

Begge typer polyfenoler vise sig at være sunde for menneskers mundhygiejne, og studiet er siden blevet publiceret i the Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Det opsigtsvækkende studie, der sikkert falder i rigtig god jord hos de fleste rødvins-elskere, får dog forskerne bag til at fastslå, at rødvin ikke bør bruges som tand- eller mundhygiejnemiddel eller som et substitut til tandpasta.

Læs også: Hunde

Det skyldes først og fremmest, at et overforbrug af rødvin kan være sundhedsskadeligt, men også at det muligvis ikke har den ønskede effekt, hvis du forsøger at gurgle mund i Cabernet Sauvignon eller smøre lidt Merlot på tandbørsten.

Den mængde polyfenoler, der blev undersøgt i studiet, er nemlig noget højere end den mængde, der findes i almindelig rødvin.

I stedet peger forskerne på, at de gavnlige antioxidanter i rødvin kan indtages som et forebyggende middel mod dårlig mundhygiejne.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.