Gå i haven i Odense Zoo

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den smukke purpursolhat er også kendt som echinacea purpurea. Den smukke purpursolhat er også kendt som echinacea purpurea. Foto: Odense Zoo.

FORÅR: Der er forår i haven i Odense lige nu og blomsterne står smukkere end nogensinde. Sådan har det været hvert år på denne tid siden Odense Zoo blev til i 1930. Haveselskabet inviterer derfor haveelskere til havevandringer to dage i den smukke, fynske have.

- I løbet af de sidste to år har vi arbejdet på at lave en plan for vores store zoologiske have, hvor vi ønsker at give vores gæster endnu flere blomstrende oplevelser, siger direktør Jens Odgaard Olsson.

Planen er blevet til i et samarbejde med Allestedlund Blomster i Brandts Passage.

odense-zoo-aaHaven ændrer sig

En have bliver aldrig helt færdig, og arbejdet med zoologisk have er også uendeligt - haven ændrer sig hele tiden.

I dyrenes anlæg er forholdende opbygget efter tema i forhold til deres levesteder for eksempel Asien eller Afrika. Det samme gælder faktisk publikumsområderne, der af gartnerne er bygget op som en hel lille fortælling om de forskellige kontinenter og deres planter.

- I Odense ZOO lavede vi sidste år et smukt bed, som vores gæster møder ved Café Dyrehaven, med bland andet sommerfuglebuske i flere farver, krydderurter, tusindstråle, rød sporebaldrian og purpursolhat, som skal tiltrække mange smukke sommerfugle, fortæller gartner Jesper Pedersen.

sporebaldrian centranthus ruber-blomstHavevandring i Odense Zoo

Haveselskabet og Odense Zoo vil fremover lave deciderede havevandringer, hvor det meste handler om floraen og ikke som vanligt om faunaen.

Vandringerne kommer til at foregå i den atmosfære og stemning som Odense Zoo faktisk er berømt for - også udenfor landets grænser. Zoologisk have er ikke en prydhave, men nærmere en have, hvor planterne og naturen folder sig ud, og hvor vilde blomster og urter også deltager i de festlige farveløjer, der glæder øjnene.

- Ikke bare zoo – men en Zoologisk have, det er jo interessant for havefolk som os i Haveselskabet. Derfor synes vi det er ganske spændende at indlede dette samarbejde – og vi glæder os til at tilbyde vores medlemmer og alle andre på Fyn denne spændende oplevelse, der gerne skulle kunne give ny haveinspiration til egen have, siger Marie Louise Veber Paustian, der er formand for den lokale afdeling af Haveselskabet i Odense.

Haveselskabet

Foreningen Haveselskabet er en almennyttig forening, der har eksisteret i over 180 år. Haveselskabet står også bag magasinet Haven. Selskabet har en række havearkitekter landet over, der hjælpe med at frembringe de smukkeste haver i alle størrelser.

salvie salvia-blomstEn have som Zoologisk have er dog noget usædvanlig i forhold til en klassisk, dansk parcelhushave.

- Det er jo en lidt anderledes opgave for en havearkitekt at vise rundt i en Zoologisk have – men jeg glæder mig, og har jo allerede været en tur rundt sammen med gartneren. Alle sanser kommer i brug – og så er det jo ganske sjovt undervejs lige at hilse på giraffen, fortæller Janne Fuglsang, der er Haveselskabets fynske repræsentant.

Havevandringerne er for et begrænset antal deltagere den 21. og 22. maj, fra klokken 13 og klokken 15. Deltagerne skal mødes ved hovedindgangen til Zoologisk Have, hvor direktør Jens Odgaard Olsson tager imod. Prisen for havevandringerne bliver 200 kroner og inkluderer havevandring, kage og kaffe. Hvis man har årskort til Odense Zoologisk Have, så er prisen dog kun 150 kroner.

Billetterne kan bookes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Senest ændret Lørdag, 07 maj 2016 07:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.