Førstegangskøb af hus uden panik

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

BOLIG: Skal du købe hus for første gang? Der er mange ting, du skal tænke på, og samtidig er der meget på spil. Nerverne kan godt sidde lidt udenpå tøjet, når man skal slippe mange penge for en ny bolig. Her får du vores konkrete tips til, hvad du skal holde for øje, når du overvejer at etablere dig.

Huskøb er en milepæl i ens liv. Det er her, man tager en beslutning om, hvor man vil bo, og hvad huset skal kunne i forhold til eksempelvis brug og børn. Samtidig er der mange praktiske og juridiske ting og overvejelser, som du/I bør gøre jer fra start.

LÆS OGSÅ: Urealistiske håb om prisnedslag ved boligkøb

Lær huset at kende

Et godt råd i forbindelse med førstegangskøb er at vide, hvem handler i med. Dette betyder, at der mange gange kan være en fordel i at lære de nuværende ejere af huset at kende. Disse kender huset ud og ind og kan være behjælpelige med at forstå husets vinkler og bedste sider for eksempel i forbindelse med indretning, anlægning af terrasse eller have, eller hvad I skal være opmærksomme på generelt.

Næste omdrejningspunkt i førstegangshuskøbet er at vide, hvad I køber. Nogle siger, at man ikke ved, hvad man har købt, før man flytter ind. I nogle sammenhænge gælder dette desværre. En tilstandsrapport kan se nok så grundig og fyldestgørende ud, men alligevel overraske. Derfor er det vigtigste råd overhovedet at bruge en lokal ejendomsmægler, samt en god boligadvokat. Disse er uundværlige gennem hele processen af dit boligkøb – både før, under og efter.

Beliggenhed af jeres nye hjem

I har selvfølgelig en ide om i hvilken by, region eller omegn, jeres nye hus skal ligge. Når dette er sagt, kan der stadig være ting om jeres nye lokalområde, som I ikke kan Google jer frem til. Næste råd er derfor at gøre jer bekendte med, hvor i flytter hen. Dette vil sige, at I bør undersøge jeres nye nabolag, og hvad dette tilbyder grundigt.

Det kunne jo være, at naboen er jeres nye dagplejemor?

Gode råd er dyre, siger et gammelt ordsprog. I forbindelse med førstegangshuskøb er de også nødvendige. Her kan du finde en udvidet liste over gode råd ved boligkøb.

Et grundigt kig på boligen

At købe et hus er ofte forbundet med at man er lykkedes, og at mange ting i ens liv går op. Derfor kan man let og forståeligt hurtigt komme til at romantisere oplevelsen ved at se et potentielt hus for første gang.

- Udsigten fra stuen er så god, at vi slet ikke har brug for et ordentligt soveværelse, skat!

Hvis I for eksempel kan bilde jer selv dette ind, er I måske forblændet af drømmen og ikke realistiske nok. Hermed menes det ikke, at man skal se glasset som halvt tomt fra start, men blot huske at forsøge at være realistisk omkring det potentielle hus og dets brugsmuligheder.

Gennemgå bolig med kamera

Et godt råd, når I skal til første og måske også anden og tredje fremvisning, er at filme en gennemgang af huset. I skal selvfølgelig først have lov til at danne jer et indtryk af huset, mens I går rundt for første gang og oplever dette. Når turen er færdig, er det en god ide at tage en tur rundt i huset, undervejs filmer I hvert rum og eventuelt knytter nogle kommentarer til disse, mens alt stadig står klart i jeres hukommelse.

Det er meget enkelt at filme et hus. Brug din mobiltelefon, tablet eller kamera og start udendørs, og bevæg dig roligt gennem huset. Hvis du/I ønsker at filme i et andet perspektiv, kan det være en god ide at købe en "holder" eller selfiestang, så vinklen bliver mere i fugleperspektiv.

Senest ændret Mandag, 14 november 2016 18:24

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.