Undgå larver og møl i køkkenet

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Melmøl er små, men meget irriterende skadedyr. Melmøl er små, men meget irriterende skadedyr. Foto: Tanaco.

INSEKTER: Klistret spind, flagrende mø, ulækre larver og stinkende madvarer er tegn på, at der er møl i køkkenet. Men med få og simple metoder kan man faktisk undgå møl.

I Norden kan man med jævne mellemrum komme ud for, at der er tofarvet frømøl eller melmøl i hjemmet. De kommer som regel ind sammen med dagligvarerne og elsker korn, gryn, mel, tørret frugt, ris og nødder.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du klædemøl i tøj

melmoel-plagedyr-skadedyr-koekken-madvarer-madMøl er en plage

De små møl kan let blive en stor plage, hvis man ikke agerer hurtigt ved et angreb.

- Der er stor risiko for, at mange af fødevarerne i køkkenet bliver inficerede, hvis der ikke ageres med det samme, fortæller Paul Ashton, skadedyrsrådgiver hos Tanaco.

Derfor er det altid en god ide, at have en mølfælde klar i køkkenet. Med fælden kan man komme efter møl, øg og larver helt fra begyndelsen af angrebet.

- Virksomheden A Green Way har udviklet en melmølle, der lokker møllene til med et lokkestof. Herefter bliver de fanget af limen i fælden, siger Paul Ashton.

Sådan undgås melmøl

Støvsugeren og tålmodighed er gode midler, når man er under angreb fra melmøl.

- Møllenes larver er rigtig gode til at gemme sig i revner og sprækker – ikke kun i skabe og skuffer, men faktisk i hele køkkenet. Man risikerer altså at få besøg af møl igen kort tid efter, man har behandlet for dem. Derfor er det alfa og omega, at køkkenet gøres så uattraktivt som muligt, siger Paul Ashton.

melmoelfaelde-melmoel-moel-skadedyr-koekken-plagedyr-foedevarer-madFem råd mod møl:

1. Tøm alle skuffer og skabe.
2. Støvsug grundigt i skuffer, skabe og i køkkenet. Det er vigtigt at huske sprækker og revner, lofter, vægge og møbler. Man kan for eksempel også bruge en blød børste til revner, hvis støvsugeren ikke rækker.
3. Det er vigtigt at kontrollere alle fødevarer i køkkenet for spind, larver og møl. Er fødevarer angrebet skal de ud. Resten pakkes i tætsluttende beholdere.
4. Hold rent og ryddeligt i skufferne. På den måde minimeres risikoen for nye angreb.
5. Hav altid en melmølfælde stående i skuffer og skabe.

Med en melmølfælde kan man helt undgå brugen af gift, der hverken hører hjemme i ens køkken, den øvrige bolig eller i haven.

Den tofarvede frømøl er den mest udbredte mølart. Hunnen lægger 200-400 æg direkte på fødevarerne. Larverne lever af fødevarerne, indtil de kravler ud for at forpuppe sig i sprækker og revner.

Senest ændret Onsdag, 18 januar 2017 11:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.