Kun en økologisk have giver mening

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den økologiske have er god for miljøet og samvittigheden. Den økologiske have er god for miljøet og samvittigheden. Foto: Pindstrup Mosebrug.

BÆREDYGTIG: Hvis man vil dyrke have med brug af gift og gødning, så kan man lige så godt lade det ligge. Kun en økologisk have giver mening, og heldigvis kommer der flere og flere muligheder.

Et nyt jordforbedringsprodukt fra Pindstrup Mosebrug kan bruges til økologiske haver. Det er et rent naturprodukt, der nok skal vinde indpas.

Dyrk økologisk frugt og grønt

Det bliver endnu lettere at dyrke de frugt og grønt økologisk hjemme i egen have. Og det ligger lige i halen på trenden i disse år.

LÆS OGSÅ: Hestepærer bliver til danske svampe

Danske haveejere siger nemlig i stigende grad nej tak - til kemiindustriens grimme gifte og løfter om store afgrøder ved brug af kunstigt fremstillet gødning.

Produktet fra Pindstrup Mosebrug er godkendt af NaturErhvervstyrelsen til økologisk dyrkning.

Økohaver spreder sig

Private økologiske enklaver skyder op flere og flere steder, hvor man simpelthen siger nej til kemi.

Jordforbedring er imidlertid ofte nødvendig for at kunne dyrke og få en frodig have. Mulden fra Pindstrup indeholder udelukkende kalk, bark, spagnum og naturligt komposteret ko- og hønsegødning fra økologiske landbrug.

Således er der ingen kemisk fremstillede bestanddele i posen. Men der er stadigvæk nok næring til at frugt og grøntsager får gode vækstbetingelser hele sæsonen.

Det eneste, der kan blive behov for at tilføre, er vand. Hvis sommeren da ellers arter sig.

God muld til det økologiske højbed

Barken i mulden betyder, at den er lidt grov i strukturen. Det giver gode muligheder for rødderne, der dermed kan udvikle sig på grund af plads og luft. Kalken sørger for at ph-værdien er cirka 6 og dermed passer til de fleste planter.

Næringen til planterne kommer fra den komposterede økologiske ko- og hønsegødning.

Har man en lidt "træt" jord er mulden et glimrende tilskud, der hurtigt vil kunne ses på planterne for eksempel i højbedene.

Et højbed rummer normalt cirka 200 liter jord, hvoraf cirka halvdelen med fordel kan udskiftes en gang om året. Det vil gøre højbedet til den perfekte ramme for et lille økologisk gør-det-selv-jordbrug hjemme i køkkenhaven.

Senest ændret Mandag, 13 marts 2017 08:01

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.