Undgå indbrud i dit hjem, når du tager på ferie

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Er dit hjem sikret godt nok, når du tager på ferie? Er dit hjem sikret godt nok, når du tager på ferie?

UNDGÅ UBUDNE GÆSTER: Sommeren er højsæson for indbrud, men med nogle små forbedringer kan du dog indbrudssikre din bolig og undgå ubudne gæster, mens du er ude at rejse.

Når vi gør os klar til at tage på ferie, gør indbrudstyvene sig klar til at tømme vores hjem. Vi er blevet bedre til at undgå det, men der sker stadig mange indbrud i danske hjem i forbindelse med sommerferiens rejseaktiviteter. Alene sidste år skete der omkring 30.000 indbrud, hvilket svarer til et indbrud hyppigere end hvert 18. minut året rundt. Med nogle små boligforbedringer kan man dog undgå, at ens hjem bliver tømt, mens man slikker sol i udlandet. Din lokale tømrermester kan eksempelvis hjælpe med at være på forkant med indbrud, så du trygt kan tage af sted.

LÆS OGSÅ: Fravalg af rejseforsikring kan blive dyrt

"Ikke mindst i forbindelse med renovering, hvor mange vælger at skifte vinduer, er det oplagt, at man også kommer omkring indbrudssikringen. Tallene viser nemlig, at sikring af vinduer og døre er en af de mest effektive måder at komme indbrudstyvene i forkøbet på", fortæller salgschef Peer Bertelsen fra vinduesproducenten Velfac.

Kom på forkant med indbrud ved at sikre dine vinduer

Når man tager på ferie, er der en række enkle forholdsregler, som man kan tage for at gøre det mere besværligt at bryde ind i dit hjem. Eksempelvis sikre dine vinduer bedre.

"Tag nu glaslisterne: 16 pct. af alle indbrud sker ved, at tyven piller de udvendige glaslister af og fjerner ruden. Denne metode er meget let og lydløs at benytte, specielt på ældre vinduer. Her kan man besværliggøre tyvens arbejde ved at skrue glaslisterne fast med envejsskruer. Et godt alternativ er sikkerhedslimede ruder eller vinduer, hvor glaslisten er monteret på indersiden. Det bevirker nemlig, at ruden ikke kan fjernes udefra". Peer Bertelsen fortsætter:

"De fleste vinduer er monteret med hasper eller med et paskvilgreb. Sikres de ikke tilstrækkeligt, kan begge typer åbnes via en såkaldt underboring, hvor der bores ind gennem vinduets ramme, og låsemekanismen drejes. Er vinduerne udstyret med hasper, kan man komme den populære indbrudsteknik i forkøbet ved at udskifte dem til en model med en lille sikring på toppen. Er vinduerne derimod med paskvilgreb, kan disse udskiftes til greb med indbygget lås."

Han fortæller videre, at eftersikring af vinduerne med beslag og sikringsskinner kan være med til at forhindre indtrængen ved hjælp af værktøj såsom koben, skruetrækkere mv.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at undgå fatatyveri i ferien

Vælg de rigtige løsninger fra starten

Det er endvidere en mulighed at få skiftet vinduerne helt ud – til nogle nye modeller, der allerede fra 'fødslen af' kommer med indbrudssikring. Peer Bertelsen uddyber:

"Der er flere fordele ved at vælge vinduer, som har indbrudssikring indbygget som standard. Først og fremmest sparer du en masse overvejelser, da du hverken skal vælge funktioner til eller fra. Og når sikkerheden er en integreret del af designet, undgår du også at eftermontere sikkerhedsudstyr, som kan påvirke vinduernes udseende."

Flere gode råd til indbrudssikring før ferien

1) Lys er godt – både indendørs og udenfor.
2) Husk at låse alle døre og lukke alle vinduer – grundigt.
3) Gem værdierne væk, så de ikke er synlige udefra.
4) Fjern haveredskaber, stiger m.m., som tyven kan bruge som 'arbejdsværktøj'.
5) Vasketøj, skrald og rod er godt.
6) Lav aftaler med dine naboer om at holde øje.
Kilde: VELFAC Tryghedsguiden

Senest ændret Mandag, 25 juni 2018 14:05

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.