Rengøringshjælp: Sådan vælger du den perfekte robotstøvsuger

Udgivet i Bolig
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Har du brug for en hjælpende hånd med rengøringen? Har du brug for en hjælpende hånd med rengøringen? FOTO: Witt A/S

FÅ HJÆLP TIL STØVET: Robotterne er for alvor blevet en del af vores hverdag, og vi nyder godt af de mange nye muligheder, som de giver os – især i forbindelse med rengøring. Robotstøvsugere er steget voldsomt i popularitet de seneste par år, og markedet er fyldt med valgmuligheder. Men hvordan vælger man den rigtige? Witt A/S har lavet en guide, der letter udvælgelsesprocessen.

Folk var skeptiske, da robotstøvsugeren blev lanceret i starten af 2000. Sidenhen har mange fået øjnene op for, hvor stor en hjælp disse små maskiner kan være i den travle hverdag. Men inden man går ud og anskaffer sig den nye hushjælp, bør man gøre sig nogle overvejelser for at sikre, at man anskaffer den model, der matcher netop ens behov:

1. Noget af det første, man bør undersøge, hvis man overvejer at købe en robotstøvsuger, er, om den kan klare forskellige gulvtyper, og hvordan den håndterer gulvtæpper. Skifter den for eksempel automatisk mellem gulvtyperne, og er den udstyret med tæppeboost, hvor den støvsuger dybere og kraftigere for at nå helt ned i tæppet?

LÆS OGSÅ: Få jord under neglene - det afstresser

2. Der er ingen tvivl om, at det er dejligt at komme hjem til et rent hjem. Programmering er derfor også en god feature at undersøge. Med rette programmering kan man nemlig få robotten til at gøre rent efter det skema, som passer en bedst.

3. Hvis man har kæledyr, som fælder meget, er det også relevant at kontrollere, hvordan robotstøvsugeren kan håndtere dette – ikke alle modeller er lige egnet til at håndtere den ekstra mængde hår. Som husdyrejer kan det derfor godt betale sig at vælge en model, der er særligt egnet til opsamling af dyrehår, og hvor børstesystemet er specielt gearet til effektivt at trække hårene fri fra børsterne og sende dem direkte ned i støvbeholderen.

4.  Wifi-tilsluttet eller manuelt betjent robot? Mulighederne er mange, og det er helt op til ens behov, hvor intelligent man ønsker sin robotstøvsuger skal være. Man kan enten vælge robotten, hvorpå man blot skal trykke "Clean" eller robotten, der scanner og kortlægger dit hjem for at effektuere den bedste rengøring.

5. Ens boligforhold har ligeledes betydning for valget af den perfekte støvsuger. Dem, som bor i hus, har nemlig ikke nødvendigvis brug for det samme, som dem der bor i lejlighed. Man skal derfor sætte sig ind i, hvor mange kvadratmeter robotstøvsugeren kan klare på én opladning. På den måde sikrer man det mest optimale resultat. Man bør også kontrollere, om robotten leveres med det tilbehør, man har behov for for at kunne afgrænse rum eller evt. kæledyrs mad- og vandskåle.

Senest ændret Mandag, 03 september 2018 13:39

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.