Rebekka Thornbech synger sine sorte sider frem

Udgivet i Musik
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Rebekka Thornbech er ikke bange for at synge om sine fejl og grimme sider. Rebekka Thornbech er ikke bange for at synge om sine fejl og grimme sider.

STOR STEMME: Rebekka Thornbech er ikke bange for at synge om sine fejl og grimme sider. De giver hendes tekster sjæl. Pakket ind i en glad popmelodi opstår et kontrastfyldt lydunivers, båret frem af hendes karakteristiske klang.

 

Rebekka Thornbech udgav fredag den 10. maj sin debutsingle "Woman" på pladeselskabet Freshold Records.

Nummeret "Woman" handler om en kvinde, der lever livet til fulde hver dag, men samtidig er meget ensom, forklarer Rebekka Thornbech og citerer nummerets første strofe: "Woman your eyes are shinning are you high again or drunk in love with a man that isn't yours to have". Selv om kvinden i nummeret er ekstrem, så er teksten skrevet i en tid, hvor hun godt kunne spejle sig i kvinden.

Det er i kontrasten mellem den glade melodi og den triste tekst, sanger og sangskriver Rebekka Thornbech finder sit musikalske rum. Hun betegner selv sin stil som pop, men ikke med referencer til den danske scene. Hun har blikket rettet over Atlanten og henter sin inspiration i det amerikanske musikmiljø, særligt i countrymusikkens instrumentering, virkemidler og stærke popmelodier.

- Mit tekstunivers er alvorligt og tungt. Jeg skriver om tvivlen og angsten, når man står i et valg og kan gå i forskellige retninger. Men der er også håb – eller håbet om håb og bidder af lykke. Det er spændingsfeltet mellem de modstridende følelser, jeg synes er interessant.

Debutsinglens lyd er ikke mindst kendetegnet ved koret, der er indsunget af hendes to søstre Emma og Hannah. Alle hendes numre er bygget op omkring den klang.

- Jeg skriver altid mine omkvæd med tanke på koret. Mine søstre udgør en ret stor del af lydbilledet. Vi kan imitere hinandens stemmer, fordi vi kender hinanden så godt. Det er ret specielt, forklarer Rebekka Thornbech.

Hendes egen stemme er kraftfuld og har en dyb klang, men selv har hun svært ved at sætte ord på sin vokal. Hun siger blot:

- Det er ikke en lillepigestemme. Jeg synger igennem.

Rebekka Thornbech udgiver yderligere to singler hen over sommeren. Hendes debutalbum 'So be it' udkommer til august.
Nummeret kan høres og hentes vi dette link.

Adgangskoden er: ny-musik

Senest ændret Søndag, 12 maj 2013 15:27

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.