Din guide til et varigt vægttab

Udgivet i Livsstil
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sponsoreret indhold

God mad er for mange mennesker én af livets store glæder. Men for nogle af os har madindtaget det med at tage overhånd. Undersøgelser foretaget af Den Nationale Sundhedsprofil viser, at mere end halvdelen af den voksne befolkning i Danmark i dag lider af overvægt. 

Overvægt har mange årsager. Hovedsageligt hænger overvægt dog typisk sammen med, at vi har en tendens til at spise, selvom vi ikke er sultne, og at fedtrig og usund mad ofte er blandt det billigste, du kan finde. Uanset om du rent faktisk er overvægtig eller bare godt kunne tænke dig at omlægge dine vaner og tone din krop, er den gode nyhed, at vægttab langt fra er ligeså umuligt, som du måske går og tror. Det kræver blot, at du følger de tre råd, som vi udlægger nedenfor. 

 

Hop regelmæssigt i træningstøjet

 

Hvis du gerne vil opnå et varigt vægttab, bør du først og fremmest sørge for regelmæssigt at hoppe i træningstøjet. Det er ikke altid nemt at finde motivationen til at træne, og derfor kan det være en god idé, at du lægger en træningsplan, der strækker sig over mindst et par måneder. Har du aldrig trænet før, kan du med fordel starte med tyve minutters lettere træning tre gange om ugen. Når du begynder at få opbygget styrke og udholdenhed, kan du forlænge dine træningssessioner og sætte antallet af træningsdage op. Træningsformer som yoga og pilates kan sagtens inkorporeres i din træningsplan – men hvis du gerne vil se hurtige resultater, er det vigtigt, at du også sørger for at få pulsen op med for eksempel løbe- eller crossfit-træning. 

 

Læg en kalorielet kostplan

 

Uanset hvor meget du træner, skal du ikke regne med at kunne tabe dig, hvis du ikke også følger en fornuftig kostplan. Din kost bør omfatte masser af protein, fibre, mineraler og sunde fedtstoffer. Hvis du kan, bør du helt opholde med at indtage junkfood og sukker. Brug eventuelt én af de mange online kalorieberegnere for at finde ud af, hvor mange kalorier du må indtage per dag for at kunne holde trit med dit vægttab. 

 

Dyrk fællesskabet 

 

Sidst men ikke mindst kan det i den grad anbefales, at du dyrker fællesskabet med andre, der ligesom dig ønsker at smide de overflødige kilo. Tjek de online fora for succeshistorier og gode råd – og husk at dele dine egne. 

 

Senest ændret Mandag, 01 november 2021 10:04

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.