Amerikanske trøfler fra Oregon

Udgivet i Mad
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Den lækre trøffel finde i rigelige mængder i Oregons store skove. Den lækre trøffel finde i rigelige mængder i Oregons store skove. Foto: Atlantic Link.

TRØFFELFESTIVAL I OREGON: I staten Oregon i det vestlige USA er man helt vild med den lokale hvide og sorte trøffel, der findes i rigelige mængder i de store skove.

Kan du det, så har du mulighed for at prøvesmage mange forskellige retter ved den tradionrige årlige trøffelfestival, som løber af stablen i januar måned.

Hvid og sort trøffel

I denne del af verden er trøfler lige så berømte som kaviar i Europa og regnes for en meget luksuseriøs spise. I staten finder du to slags trøfler, nemlig hvid og sort trøffel.

Det er især langs vestkysten i de store skove med Douglasgran, at trøflerne trives godt i den fugtige skovbund, hvor man finder de hvide trøfler under de nedfaldne nåle fra grantræerne.

De sorte trøfler ligger gerne længere nede i jorden ofte op til 30 centimeter. Det er dyrene i skoven, som spreder trøflerne blandt andet egern, gnavere af forskellige slags samt råvildt.

Lang sæson for trøfler

Trøffelsæsonen i Oregon er relativ lang. Den starter allerede i november og slutter først hen i juni måned.

Festlighederne under navnet Oregon Trøffel Festival har i 10 år været en slags pejlemærke for den spirende industri og lever hvert år op til sit ry.

Der er tale om en spændende, kulinarisk festival, hvor du kan nyde populære retter og deltage i en lang række smagsprøve arrangementer.

50 kokke laver mad

Mere end 50 prisvindende kokke, trøffeleksperter, madanmeldere med flere vender hvert år tilbage til Oregon for at sætte deres præg på festivalen og være med til at give de besøgende en både kulturel og kulinarisk oplevelse i de mange lokale restauranter i byen Eugene.

I alle restauranterne fås retter, hvor trøflen spiller en hovedrolle i smagsoplevelsen.

Er du gæst er de også mulighed for at besøge et trøffelmarked samt deltage i et trøffeldyrkningsseminar, trøffeljagt, vinter, offentlige forelæsninger og være med til den store "Grand Truffle Dinner".

Festival i tre uger

I år varer hele festivalen cirka tre uger. Den starter med Joriad North American Truffle Dog Championship og slutter af med de populære weekendarrangementer i byen Eugene.

I de tre uger det hele varer vil kokke og eksperter tage dig med på en storslået rejse gennem et kulinarisk eventyr, hvor du får mulighed for at hylde Oregons mest eftertragtede ingrediens.

Når hundene, der deltager i Joriad Truffle Dog Championship, skal dyste om at finde trøfelduftende genstande, sker det via forskellige kvalifikationsrunder, hvor de mange forskellige hunde viser deres kunnen ved at finde gemmestederne.

Hvid og sort trøffel

Det hele starter den 17. januar 2016 med Joriad Awards Galla som er åbningsarrangementet til Oregons trøffelsæson og festivalens indledende mad og vin event.

Ved denne åbningsgalla får du som deltager mulighed for at nyde delikate, små anretninger bestående af sorte og hvide trøfler fra Oregon parret med passende vine. Derudover bliver det mulighed for at besøge det spektakulære Willamette Valley Vineyards.

Og det er også i denne dal at det er muligt at finde trøfler i skovene.

SAS flyver til San Francisco

Med direkte flyvninger flere gange om ugen fra København til San Francisco med SAS, er det ikke så besværligt for danske trøffelelskerne at deltage i festivalen i Oregon.

Fra San Francisco er der direkte fly til Eugen. Og har du lidt bedre tid, kan du leje en bil i lufthavnen og bruge et par dage i bil gennem den meget smukke natur langs Stillehavskysten op til Eugene.

Se mere:
www.visitcalifornia.com

www.travelorgeon.com

www.atlanticlink.org

Senest ændret Fredag, 22 januar 2016 13:10

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.