Forår er fodbold og skader

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Sammen med foråret og fodbold - kommer fodboldskader. Sammen med foråret og fodbold - kommer fodboldskader. Foto: Advodan.

FODBOLDSKADER: Når det for alvor bliver forår, går landets mange sportsudøvere i gang med en eller anden udendørs sportsaktivitet. Især er der mange fodboldspillere, som her i forårsmånederne går i gang med den runde bold på grønsværen.

Aktiviteterne betyder ofte fodboldskader, ikke mindst knæskader. Ifølge Statens Institut for folkesundhed er fodbold den sportsgren i Danmark, der koster flest idrætsskader på årsplan.

Fodbold er populært

Det skyldes dels, at fodbold, sammen med håndbold, er en af de mest populære sportsgrene herhjemme og dels, at der er tale om en sportsgren med masser af kontakt spillerne imellem.

Det er ofte knæet, det går ud over, når fodboldspillere kommer til skade, og skaderne kan få alvorlige konsekvenser resten af livet.

Fodboldskader og ulykkesforsikring

Derfor er det vigtigt, at du har tegnet en ulykkesforsikring, således at en behandling ikke kommer til at koste dig en formue. Andre kan nemlig ikke gøres ansvarlige.

Sker skaden skal du sørge for med det samme at komme på skadestuen, og derefter skal du følge op med konsultationer hos egen læge. Lægejournalen anvendes, når skadens omfang vurderes og forsikringsbeløbet fastsættes.

Erstatning for varige mén

Det næste du skal gøre er, at anmelde til ulykkesforsikringen, og tjek i den forbindelse om du har flere ulykkesforsikringer. Der kan være tegnet en ekstra gennem fagforeningen eller banken.

- Hvis du har tegnet en ulykkesforsikring, kan den betale erstatning for varige mén ved for eksempel meniskskader, korsbåndslæsioner med videre. Og ofte kan ulykkesforsikringen desuden betale nogle behandlingsudgifter ved for eksempel fysioterapeut, kiropraktor med videre, siger advokat Litten Posselt Olsen fra Erstatningsgruppen.

Hvis du har en sundhedsforsikring, for eksempel gennem dit arbejde, kan du også få betalt behandlinger derigennem.

Senest ændret Torsdag, 26 juli 2018 14:00

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.