Roger Federers renæssance og The Big Four

Udgivet i Motion
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Roger Federer Roger Federer Foto: CC BY 2.0 af Doha Stadium Plus

TENNIS: Hvilke yngre spillere vil bryde dominansen i tennissporten? Mændenes ATP tennisrangliste giver et billede af en sport, domineret af en række ældre herrer. Således er der ikke en eneste spiller i top 5, som er under 30 år.

Blandt disse har den ældste af dem – Roger Federer, 35 år – oplevet en sand renæssance i år.

Forud for denne sæson forventede de fleste sig et intenst rangliste- og titelræs mellem Andy Murray og Novak Djokovic. Men i stedet stjal Federer alles opmærksomhed ved at erobre årets første Grand Slam, Australia Open, og kort herefter, Miami Open.

Nostalgien og ekstasen skummede over tidligere på måneden, da Federer sikrede sit 8. Wimbledon-trofæ og 19. Grand Slam-titel. På daværende tidspunkt var ikke blot tennisfans men selv fjerne egne af sportsverdenen fascineret af Federers bedrifter.

Det er værd at bemærke, at Federer vandt Wimbledon uden at tabe et eneste sæt i hele turneringen.

Federers seneste bedrifter synes at have manifesteret hans status som tennishistoriens muligvis bedste spiller. Men Federer kan næppe blive ved med at spille på så højt et niveau, hans alder taget i betragtning.

Dette har fået os til at stille spørgsmålet: Hvilken ung spiller kan muligvis gå i hans fodspor? Hvilken ny profil kan formå at bryde fri af dominansen fra den ældre generation af spillere?

Svaret på disse spørgsmål synes ofte at være: Alexander Zverev.

Alexander Zverev – slog Federer i år

Den 20-årige tysker er den ene ud af blot to spillere, der har formået at slå Federer i år. Dette skete ved Hopman Cup tilbage i januar.

Lige nu sidder Zverev på en 11. plads på ranglisten, og den skandinaviske bettingside, Nordicbet, placerer ham ligeledes på en 11. plads over favoritterne til det forestående U.S. Open (den 28. august til 10. september) og giver ham her odds 30,00.

Hans spil beskrives ofte som utrolig helstøbt, og særligt han flade baghånd er et farligt våben. Særligt græs synes at passe tyskerens spillestil, og på trods af sin højde (198 cm) bevæger han sig elegant på banen.

Federer havde da også kun rosende ord tilovers for Zverev. "Han er en fin gut. Jeg er meget glad på hans vegne for den måde, han har udviklet sig i de seneste år. Fremtiden tilhører ham," udtalte Federer efter, at han slog Zverev ved Halle Open.

Udover Zverev nævnes ofte de to russiske spillere, 21. årige Karen Khachanov og 19. årige Andrey Rublev, som henholdsvis ligger på en 32. og 49. plads på ATP-ranglisten.
Begge spillere vandt deres første kamp ved Wimbledon. Khachanov vandt også sit andet opgør men tabte forståeligt til den mere rutinerede Rafael Nadal i sin tredje kamp.

Når de yngre generationer tager over

På et tidspunkt vil vi uden tvivl begynde at se dominansskifte.

Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray og Novak Djokovic – spillerne der ofte kaldes "The Big Four" – har muligvis flere gode år tilbage. Men i kraft af at alderen i stigende grad udfordrer dem og nye, yngre profiler udvikler sig, vil vi se dramatiske ændringer på ranglisten og i indehaverne af Grand Slam-titlerne.

Senest ændret Fredag, 18 august 2017 08:45

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.