Grønt guld til virksomhed i Valby og Aarhus

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

En rekordvarm sommer. Plastic i verdenshavene, som er synligt og uhyggeligt. Dyr, der spiser sugerør og ikke kan tåle det. Og alskens andre miljøpåvirkninger er blevet noget, vi danskere går op i. At sætte grønne fodspor i sin egen husholdning er vigtigere end nogensinde, men det er også vigtigt, at erhvervsrejsebureauer, der hjælper virksomheder ud at rejse, gør det så bæredygtigt som overhovedet muligt

Det globale erhvervsrejsebureau BCD Travel med afdelinger i Valby og Aarhus er netop blevet berømmet for deres grønne fodspor. De fastholder deres absolutte topplacering inden for bæredygtighed, og det er det uafhængige vurderingsbureau EcoVadis, der har uddelt priser. EcoVadis vurderer virksomheder på følgende emner: Miljø, godt arbejdsmiljø, etik/fair forretningspraksis og forsyningskæde. BCD Travel modtager guld for tredje år i træk.

"Da BCD Travel har bæredygtighed og socialt ansvar som en fundamental del af sin vision og forretningsmodel, er det tilfredsstillende at se, at indsatsen bærer frugt, og at uafhængige vurderingsbureauer som EcoVadis anerkender det. Kollegerne og jeg er stolte over at være en del af en global virksomhed, der formår at gøre værdikæder mere bæredygtige og dermed sætte grønne fodspor", siger Thomas Friis Rasmussen, Director Client Management Nordic.

Guldmedaljen blev denne gang sikret, da BCD Travel har forbedret sig hele 18 % i sin samlede score, siden selskabet for første gang opnåede EcoVadis-guld i 2016. Resultatet er særligt bemærkelsesværdigt, da det, i takt med at en virksomheds bæredygtighedsprogram modnes, bliver mere og mere udfordrende at foretage yderligere kvantespring i EcoVadis' bedømmelse.

BCD's forbedring siden sidste år bygger på en håndfuld nye nøgleinitiativer, herunder:

• En forbedret rapportering for således endnu bedre at imødekomme Global Reporting Initiative (GRI)-indberetningen
• Implementering af et certificeret globalt management-system for miljø, sundhed og sikkerhed
• Forøgelse af antallet af globale ISO 14001 certiciferinger og OHSAS 18001 til 70 %
• En forbedret miljørapportering, som inkluderer CDP (Carbon Disclosure Project) indrapportering samt Carbon Verification Statement
• Implementering af yderligere globale politikker inden for arbejdspraksis, menneskerettigheder og bæredygtigt indkøb

EcoVadis anvender en vurderingsmetode, der analyserer 21 kriterier på tværs af fire kategorier: Miljø, godt arbejdsmiljø, etik/fair forretningspraksis og forsyningskæden. Metoden baserer sig på internationale bæredygtigheds-standarder som UN Global Compact, den internationale Labour Organization (ILO), Global Reporting Initiative (GRI), ISO 26000 standarden samt FN's Guiding Principles for handel og menneskerettigheder.

Mere end 150 førende multinationale virksomheder fra hele verden, herunder Verizon, Nestlé, Johnson & Johnson, Heineken, Coca-Cola Enterprises, Nokia, L'Oréal, Bayer, Alcatel-Lucent, ING Bank, Air France-KLM, Centrica/British Gas, BASF og Merck, bruger EcoVadis til at evaluere deres forsyningskæders bæredygtighedsniveau.

Mere end 30.000 virksomheder totalt set anvender EcoVadis til at minimere risici, skabe innovation og fremme gennemsigtighed og tillid mellem forretningspartnere.

Hvad er EcoVadis

EcoVadis er en anerkendt, uafhængig udbyder af bæredygtighedsratings blandt globale leverandører. Analysen tager afsæt i 35.000 globale leverandører på tværs af 99 lande og 150 forretningsområder, og metoden bygger på internationale bæredygtighedsstandarder, herunder the Global Reporting Initiative, UN Global Compact og ISO 26000.

EcoVadis' ratings og overvågningsredskaber skal gøre det nemmere for virksomheder at håndtere risici og finde løsninger, der forbedrer det grønne fodaftryk i globale forsyningskæder.

Senest ændret Lørdag, 24 november 2018 08:35

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.