Snydt: Skiferiens syv dage reduceret til to.......

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der er ikke noget værre end at tage afsted på ski med udsigt til syv fulde dage med puddersne og høj, blå himmel. Frisk luft, fedt skiløb og solid hygge om aftenen med trætte ben. Hvis det kun sker ganske få dage ud af de syv. Men mange har desværre oplevet, at de får stået langt mindre på ski på deres skiferie, end de havde forventet.

En skiferie med for lidt skiløb er ikke overraskende en bekymring, som mange skiløbere deler, viser ny YouGov-undersøgelse, og også noget, mange har prøvet på et tidspunkt. Snesikkerhed og effektive liftsystemer er blandt de vigtigste faktorer for en vellykket skiferie med rigtig mange skikilometer i benene.

Ny undersøgelse, som YouGov netop har gennemført for Visit Sweden, viser, at 17 % af de danskere, der har været på skiferie rundt omkring i verden inden for de seneste tre år, har oplevet at stå mindre på ski end forventet, eller end de havde håbet på. Blandt hovedårsagerne er, at der var for lidt sne, for dårligt vejr som regn og tåge eller for dårlige liftsystemer. Mange svenske skisportssteder er uhyre opmærksomme på netop disse faldgruber, selvom man naturligvis ikke kan gøre noget ved regn og tåge, og har derfor et fornyet fokus på snesikkerhed og effektive liftsystemer, ikke mindst i år.

"De svenske skidestinationer som f.eks. Mullsjö, Isaberg og Kläppen har både vejret og teknikken med sig, der kommer meget natursne, og skisportsstederne har også snekanoner, som gør at pisterne har en god bund af kunstsne, som sikrer den gode skioplevelse. Derfor har man frem mod denne sæson investeret yderligere i snesikkerhed og effektive liftsystemer på en række af de svenske skisportssteder, fordi de to faktorer kan gøre forskellen på en skiferie med masser af ture ned ad bjerget og det modsatte", siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

Over 50 kanoner hos Isaberg

Isaberg, den meget danskerpopulære skiferiedestination, tryller med sneen, for her ved man, at sneproduktionskapacitet er afgørende for godt skiløb. Tre nye kæmpe snekanoner og totalt 50 snekanoner sikrer vinterens hvide pister. Masser af sne gør, at skisportsstedet åbner tidligt, og at der ligger sne helt frem i marts måned. Eneste krav for, at skisportsstederne tænder for snekanonerne, er, at temperaturen ligger under frysepunktet, og det gør den her det meste af vinterhalvåret.

Mullsjö med lange sæsoner og lange skidage

Mullsjö er i forvejen en af de snesikreste skidestinationer i Sydsverige, da de som følge af den geografiske placering har meget gunstige sneforhold fra naturens side. Herudover producerer de også selv sne, så snesikkerheden er så høj, som den kan blive. I Mullsjö oplever gæsterne, at de får mange skiture i løbet af en dag, da der sjældent er liftkøer.

Kläppen med varme til bagdelene

Sidste års kæmpeinvestering i en ny gondollift i Kläppen er frem mod denne sæson en vigtig ingrediens, når vi fokuserer på gode liftsystemer, da den giver 'varme bagdele' efter en god, lang nedkørsel. Den har herudover forbedret skiløbet enormt og opgraderet hele skiområdets sammenhæng og attraktivitet. Gondolliften var allerede i fjor populær, ikke mindst i de køligere måneder som januar og februar. Herudover har Kläppen også udbygget deres snekanonsystem, så der løbende kan produceres mere sne.

Sneen overvintrer i Idre Fjäll

260.000 kubikmeter sne har overvintret fra sidste vinter og i år taget godt imod skiløberne i Idre Fjäll, som ligger i det nordvestlige Dalarna i Midtsverige. Destinationen har specialiseret sig i at bevare sneen fra tidligere sæsoner, hvilket betyder, at skiløberne kan komme rekordtidligt i gang, og frem mod denne sæson har man gemt mere hvidt guld end nogensinde. Her står man både på langrend og slalom, og der er masser af gode skifaciliteter til begge discipliner. Langrendsløberne kom i gang så tidligt som den 12. oktober, og de, der vælger slalom, kunne slå de første sving den 19. oktober.

Senest ændret Mandag, 03 december 2018 14:02

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.