Vil du til Tyskland på en gratis tur?

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tysklands smutturskampagne fortsætter i 2020 med fem hold nye rejseglade danskere. Alle kan søge om at være ny smutturs-ambassadør, og det betyder, at du også kan ansøge. Se mere her:

At rejse er noget, de allerfleste danskere kan lide. Vi kan være nok så forskelligartede, men ét har vi til fælles; begejstringen for nye breddegrader og anderledes kulturer. Det er derfor også ganske almindelige danskere, som Tysk Turist Information inviterer til at blive en del af smutturskampagnen anno 2020.

Fem smuttursambassadørhold skal findes, og der blev åbnet op for tilmeldinger fredag den 21. februar via rekrutteringssiden "Bliv smutturs-ambassadør". Alt, du som interesseret skal gøre, er at indsende en video med en overbevisende forklaring på, at du – og din rejsekammerat - er de rette smutturs-ambassadører. De fem hold, der udvælges, inviteres på Ein smuttur til enten Nationalpark Müritz, Bremen, Helgoland, Harzen eller Spreewald.

Smutturskampagnen blev allerede i 2019 udvidet med en ambassadørkampagne, som blev en stor succes, og den fortsætter og udbygges nu i 2020.

I fjor var 8 forskellige par og familier afsted, mens Tysk Turist Information med et kamerahold fulgte de heldige på en del af deres rejse. Resultatet blev 8 ret personlige film om ganske almindelige menneskers oplevelser af forskellige tyske smuttursdestinationer. Filmene ligger på YouTube og er blevet set tusindvis af gange, og også de tilhørende rejseberetninger med personlige rejsetips og oplevelser er blevet flittigt læst.

"Vi kan se, at når ganske almindelige mennesker taler til ganske almindelige mennesker, som det er tilfældet her, får budskaberne større gennemslagskraft. Danskerne kan godt lide at få rejseanbefalinger, tips og tricks fra en ligesindet, og i 2020 videreudvikler vi derfor smuttursambassadørkonceptet med flere ambassadører og nye film", siger Bo Lauridsen.

Det var i 2017, at Tysk Turist Information sammen med en række nordtyske partnere søsatte kampagnen "Ein smuttur". Ønsket var at få endnu flere danske rejsende med et par fridage i kalenderen til at smutte over grænsen – og naturligvis blev kampagnen ledsaget af gode tilbud. Det bliver den også i år.

Den klimavenlige smuttur

Ein smuttur er det største indsatsområde for Tysk Turist Information i 2020, for det er mere oppe i tiden end nogensinde at tage på kortere ferier i løbet af året, også til Nordtyskland, som er nemt at nå.

Den klimavenlige rejse er samtidig ved at slå bredt igennem, og for en del betyder det noget, at rejsemålet ikke ligger så langt væk, og at man kan komme dertil med bil, tog, bus eller skib i stedet for at skulle flyve.

Det er Nordtyskland som feriedestination til ferie nummer to, tre og fire primært i skuldersæsonerne, indsatsen drejer sig om.

Disse oplevelser venter smutturs-ambassadørerne

Fire hold smuttursambassadører kan se frem til storslåede naturoplevelser i Nationalpark Müritz, på øen Helgoland, i Harzens bakkede landskab og omkring Spreewalds forgrenede vandveje, mens det femte hold skal nyde storbystemning i Bremen.

Müritz

I Nationalparken Müritz Mecklenburg-Vorpommern, der er en del af Mecklenburgische Seenplatte - den største gruppe sammenhængende søer og kanaler i Tyskland - kan smutturs-ambassadørerne glæde sig til et helt særligt naturskønt område. Området er et yndet sejlsportsområde. På de mange søer kan man møde kano- og kajakroere, familier undervejs på mindre husbåde samt motor- og sejlbåde i alle størrelser. Området byder også på mange cykelruter og vandrestier. Nationalparken er samtidig et paradis for fugle. Det store naturområde er nemlig synonymt med store sjældne fuglearter, som yngler her, og er uddøde mange andre steder. Tranen og havørnen ses f. eks. ofte til stor glæde for naturelskere og ornitologer.

Harzen

I Harzen i Niedersachsen kan et hold smutturs-ambassadører glæde sig til både store naturoplevelser, idylliske byer samt velvære og underholdning for familien. Hvert år tager mange danskere hertil for f.eks. at holde ferie i byen eller i den omkringliggende natur, der ligger under 5 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. Harzens idylliske bjerge lokker bestemt også og indbyder til både vandre- og cykelture. Området er især kendt for gode MTB-forhold.

Bremen

I Bremen vil smutturs-ambassadørerne måske få deres livs bedste kop kaffe. Mellem kaffekopperne kan de se frem til både kulturelle oplevelser, lækker shopping og gastronomi i særklasse. Bremen, der ligger blot 3 timers kørsel fra grænsen, kaldes hjertet i Nordvesttyskland og er hjemsted for de verdensberømte bymusikanter. Gennem byen løber Weser, og en gåtur langs floden er et must, for den hyggelige atmosfære langs vandet er en attraktion i sig selv.

Helgoland

På øen Helgoland i Schleswig-Holstein venter der rekreation i og ved havet. 70 kilometer fra fastlandet hæver Helgoland sig af bølgerne med sin imponerende klippekyst af sandsten. Øen har en speciel natur og et mildt kystklima. At øen er fri for biler og udstødningsgas gør naturligvis turen til en meget sund en af slagsen, og det milde nordsøklima giver da også mulighed for helserejser. Temaruter, der er fordelt over øen, giver første parket til flora og fauna og verdens mindste naturpark: Lummenfels. De fredede hummerboder ved havnen bør man også kaste sig over.

Spreewald

I Brandenburg ligger Spreewald, nærmere bestemt 100 kilometer sydøst for Berlin. Spreewald er udnævnt til at være UNESCO-biosfærereservat og er Europas største indlandsdelta og kulturlandskab. Der er tale om et 500 km2 stort mose- og flodlandskab, såmænd helt spindelvævsagtigt med de tusindvis af øer og søer. Her vil smuttursambassadørerne både få naturoplevelser og kulturel udveksling med hjem. Her lever hyggelige landsbysamfund med stråtækte huse og en tidløs ro. Mange af de gamle traditioner lever stadig i bedste velgående. Faktisk er Brandenburg med sine 3.000 krystalklare søer og 30.000 kilometer af flodlandskaber Tysklands vandrigeste delstat.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.