Mallorca og Grækenland tager imod de første danskere

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Mallorca og Grækenland tager imod de første danskere Camilla Brodard

De danske rejsebureauer har længe ventet på, at de enkelte lande blev åbnet igen for turisterne efter coronakrisen. Og nu er det ganske vist. Fra mandag den 29. juni er EU- landene med ganske få undtagelser klar til at tage imod danske turister.

Tekst og foto: journalist Aage Krogsdam

"Nu må vi endelig rejse igen! Og vi glæder os til at tage ansvaret for danskernes ferieglæde. Her hos os er vi straks trukket i arbejdstøjet og er gået i gang med at få vores ruter og rejsemål op at køre igen", siger Peder Hornshøj, administrerende direktør for Bravo Tours i Herning, og fortsætter:

"Vi starter med Grækenland og Spanien, og de første destinationer, vi har klar, er til øerne Kreta, Rhodos, Zakynthos i Grækenland og Mallorca i Spanien", slutter direktøren.

På Bravo Tours' hjemmeside kan man følge, hvordan der løbende tilføjes nye rejsemål hver dag. Og det er sådan set ikke tilfældigt at Mallorca bliver et af de første destinationer, der åbner op igen efter tre måneders lukning.

Historiens palmesus

I charterturismens spæde begyndelse i 1950'erne, var det de to rejsekonger, Simon Spies og Tjæreborgpræsten Eilif Krogager, der sendte de første turister til Mallorca. Dermed indledte de et spændende kapitel i charterturismens historie til den smukke ø. I 1956 sendte den karismatiske rejseentreprenør, Simon, via sit nye rejsebureau Spies Rejser de første 26 danskere på en oplevelsesrejse med tog og færge fra Hovedbanegården til den helt nye verden som Mallorca var dengang. Først med tog til Barcelona og derfra med færge til Mallorca. Turen tog omkring 36 timer. Da rejsen tog mange dage, så var ferie dengang noget længere end i dag, ofte tre til 4 uger.

I 1962 gik Simon Spies på vingerne, da han sendte de første gæster med propelfly til Mallorca. Turen startede fra Københavns Lufthavn, Kastrup, klokken otte om morgenen. På vej mod Mallorca var der såkaldte tekniske mellemlandinger i Hamburg, Stuttgart, Lyon og Marseille, inden flyet landede i Palma ved nitiden om aftenen

Tjæreborgpræstens mission

Den anden rejsekonge, Tjæreborgpræsten Eilif Krogager, startede med charterbusture til de berømte passionsspil i Oberrammergau i Sydtyskland allerede i 1950. Senere sendte han folk i bus til Harzen og Spanien med sit nydannede selskab, Nordisk Bustrafik, og dette selskab blev senere til Tjæreborg Rejser.

De to rejsekonger havde hver sin stil og moral. Men begge var med til at gøre en charterferie til en hverdagsoplevelse for den danske befolkning, og de var med til at gøre charterrejsen til enhver mands eje. På rejserne lærte danskerne om andre landes kulturer, mellemfolkelig forståelse og nye kulinariske vaner - blandt andet.

De senere år er Mallorca igen blevet et populært rejsemål for danskerne, hvor de forskellige rejsebureauer, blandt andet Bravo Tours, har været dygtige til at forny sig og tiltrække nye generationer af danskere til den smukke ø. Og der er stadig steder, hvor man kan opleve lidt af det autentiske Mallorca i de små landsbyer.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.