Børneslaveri: Kan du virkelig lukke øjnene for det?

Udgivet i Dit liv
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Mere end 40 millioner mennesker på verdensplan befinder sig i slaveri, og en fjerdedel af dem er børn. Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har netop indgået et samarbejde med ECPAT for at gøre sit til, at uhyrligheder som børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn undgås.

Ingen har sagt, at det skulle være nemt. Men vi må prøve alligevel. Det kunne være devisen, hvis man spurgte BCD Travel, et af de største erhvervsrejsebureauer i verden. Børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn skal udryddes, men hvordan gør man? Man indgår et samarbejde med ECPAT, som arbejder mod den slags, og appellerer til, at erhvervsrejsende holder øjne og ører åbne, når de rejser med deres job – og videreformidler det, hvis noget ikke er, som det bør være. Her er det ikke dårligt at stikke andre. 

Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har derfor netop indgået et samarbejde med den internationale interessegruppe ECPAT (End Child Prostitution And Trafficking) for at komme børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn til livs. Det har resulteret i en video, hvor de oplyser forretningsrejsende om advarselssignalerne på børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn. Budskabet er ganske enkelt: Vend ikke det blinde øje til. For er man så lidt skyldig selv?

Menneskehandlere benytter sig ofte af fly, tog og biler til at transportere ofre, og de bruger hoteller som steder, hvor ofrene udnyttes. BCD Travel vil være med til at skabe opmærksomhed blandt virksomheder, leverandører og forretningsrejsende ved at informere egne medarbejdere om, hvordan man er opmærksom på og indrapporterer tegn på børnemisbrug. Og samtidig opfordre kunder og andre samarbejdspartnere til at tilmelde sig ECPAT og få deres rejsende til at gøre forskel ved at genkende og anmelde den slags grim kriminalitet. Herudover vil et
samarbejde med andre i rejsebranchen om initiativer, der kan hjælpe med at bekæmpe børneslaveri og -misbrug, være hensigtsmæssigt.

BCD's samarbejde med ECPAT, som står for End Child Prostitution And Trafficking, er ikke det eneste på den front. Erhvervsrejsebureauet deltager også i The Code, som er et rejsebrancheinitiativ. The Code opfordrer medlemmerne til at stille læringsværktøjer til rådighed og støtte initiativer for at sætte en stopper for seksuel udnyttelse af børn.

Kriminaliteten kan anmeldes på ECPAT's hjemmeside.

Sundhed.dk - Din genvej til sundhed og bedre livsstil.

Senest ændret Tirsdag, 22 oktober 2019 11:18

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.