Bravo Tours udvider i Grækenland

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Bravo Tours vil sende 6000 gæster til Lesbos, der også kalde Mytilini. Bravo Tours vil sende 6000 gæster til Lesbos, der også kalde Mytilini. Foto: Bravo Tours.

LESBOS/MYTILINI: Mere Grækenland til kunderne. Sådan tænker man i Bravo Tours, der endnu engang udvider Grækenland-programmet.

Fra maj 2015 flyver rejsearrangøren til Grækenlands tredjestørste ø, Lesbos/Mytilini. I forvejen er Kreta, Rhodos, Zakynthos og Santorini at finde i kataloget, der fremover bliver Danmarks mest alsidige udbud til de græske øer.

- Danskere kan ikke få nok af Grækenlands sol, varme, badevand og gode mad, siger Bravo Tours' administrerende direktør, Peder Hornshøj, som forklaring på den satsning.

Lesbos, der er på størrelse med Lolland-Falster, kaldes også Mytilini, der faktisk er navnet på øens største by. Lesbos er beliggende i den nordlige del af Det Ægæiske Hav omkring 15 kilometer fra Tyrkiets kyst. Lesbos og de små landsbyer er kendt for skønne strande, masser af sol, hvidmalede huse med blå døre og vinduer, god mad, liflig musik i gaderne, slentrende turister på strandpromenaderne og ivrige tjenere ved restauranterne.

- Altså det Grækenland, vi danskere elsker. Charmen. Venligheden. Den blå himmel. Den blå havoverflade. De hvide facader, der reflekterer lyset og varmen, siger Peder Hornshøj.

Den kærlighed er gengældt, grækerne elsker turisterne. Man har ofte på fornemmelsen, at de er mere optagede af gæsternes end alt andet.

Ouzo og oliven

Selvom Lesbos ikke er så stor, så er den ikke overrendt af turister. Den er uspoleret og ingen af feriestederne er ødelagt af neonreklamer og musik overalt.

Fiskeri og landbrug er stadig øens hovederhverv, som det har været det i århundreder. Turismen har dog naturligvis en stigende betydning. Over en million oliventræer præger øens udseende, og Grækenlands nationaldrik bliver produceret på 21 destillerier på Lesbos.

Molivos, Petra og Anaxos

Bravo Tours har hoteller på øens nordlige del i feriebyerne Molivos, Petra og Anaxos. Den smukke by Molivos er malerisk og ligger på en bjergside med en gammel fæstning på toppen. Her er fredede stenhuse, hyggelige restauranter og meget smalle gader. Byen byder på en fantastisk udsigt ud over havet mod Tyrkiet.

Byen Petra betyder klippe, og det passer godt, for byen er netop bygget omkring en klippe med en kirke på toppen. Langs den flotte, børnevenlige strand ligger masser af hyggelige cafeer og restauranter på strandpromenaden. I Anaxos findes områdets og vel nok øens bedste strand, hvor man nyder det god liv og slapper af ved vandet og på de mange taverner langs promenaden. Den lille ferieby er omgivet af smuk natur.

I alt forventer Bravo Tours at sende omkring 6000 danskere til Lesbos næste år.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.