Tango dinnershow i Buenos Aires

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Tangodans er forførende, sensuelt og fuld af liv. Tangodans er forførende, sensuelt og fuld af liv. Foto: Aage Krogsdam.

ARGENTINA: Tangoens historie fra dens oprindelse i storbyens fattige havne- kvarterer i 1860-erne opleves på et af Buenos Aires' ansete tangoteatre.

Mens vi nyder en tre retters menu, dæmpes belysningen langsomt i teatersalen Carlos Gardel Teatret, hvor der er plads til cirka 600 gæster. Scenetæppet går fra, og samtidig istemmer et otte mands orkester under ledelse af Ercia de Salvo, en kendt tangomusikdirigent, de meget lokkende og sensuelle rytmer af tango musik.

Inden hvert dansenummer fortæller en speaker om netop denne dans´ historie inden de smidige og flotte dansere - fem par - viser deres kunnen på dansegulvet. Hver dans er fra forskellige perioder i tangoens historie.

carlos-gardel-teatret-buenos-airesCarlos Gardel Teatret

Teatret ligger i bydelen Recoleta i den nordvestlige del af Buenos Aires. Carlos Gardel var en berømt sanger, skuespiller og komponist født i 1887. Han boede få hundrede meter fra teatret sammen med sin mor, og begyndte allerede som stor dreng at synge og tolke tango- rytmernes melankoli og sensualitet.

Hans talent bevirkede, at han foruden sin sangkarriere i ind-og udland også medvirkede i mere end 20 film i Argentina, USA og Europa fra begyndelsen af 1900-tallet og indtil 1935, hvor han omkom ved en bilulykke. Han er blevet en legende i det argentinske tangomiljø og nyder stor respekt verden over.

Bydelen La Boca

Tangoen fødtes blandt andet i bydelen La Boca (betyder mundingen) og i andre fattige havnekvarterer i Buenos Aires omkring 1850, der hvor floden Riachuelo løber ud i Rio La Plata.

buenos-aires-kvinde-gadeDet var et fattigt arbejderkvarter beboet af arbejdsløse immigranter, småkriminelle og ludere, som var de første til at danse tango. Musikken var et mix af sydspanske rytmer, italiensk folkemusik, polka og mazurka fra de slaviske lande.

Selve dansene har deres oprindelse i afrikanske lande, hvor slaverne som eneste udtryksmiddel i deres elendighed og undertrykkelse, udlevede deres følelser og tanker i dansen.

Tangoen opstod blandt mænd

Det var disse forskellige kulturer, som mødtes i havneknejperne i Buneos Aires fattige kvarterer. Da den store bølge af immigranter især fra Europa ankom til byen i perioden fra 1860-1890 var flertallet mænd, der skulle prøve lykken i det nye land.

Omkring 60 procent af indvandrerne kom fra Italien, 40 procent fra Spanien og resten fra den øvrige verden.

Mens vi har spist færdig, er danserne og de to sangere nået igennem aftenens repertoire, hvor vi har fået et fascinerende indblik i tangoens historie, samtidig med at vi har nydt den sublime tangokunst på scenen udført af de dygtige dansere. Læs mere om ture til Agentina.

Senest ændret Tirsdag, 03 marts 2015 06:38

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.