Verdens og Kenyas hårdeste busrejse

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Stammerne omkring Lake Turkana er nogle af de mest farverige i Afrika. Stammerne omkring Lake Turkana er nogle af de mest farverige i Afrika. Foto: Kenyas Turistråd.

AFRIKA: I ni år har den legendariske Turkana-bus i Kenya sovet tornerosesøvn. Nu genopstår busruten, der i sin tid blev opfattet som verdens hårdeste, i en komfortabel luksusudgave.

For over 40 år siden tog Dick Hedges sin datter Emma med på en opdagelsesrejse til det dengang ukendte område ved Lake Turkana i det nordlige Kenya.

bus-kenyaRejsen gennem det afrikanske land ansås for at være verdens hårdeste busrejse. Den gik fra hovedstaden Nairobi over Maralal, South Horr og gennem Chalbi-ørkenen til Loiyangalani ved Turkanasøen. Nætterne foregik i telt og maden blev tilberedt ved bålet. I 2006 blev busruten imidlertid nedlagt, selvom eventyrere og backpackere fra hele verden havde gjort den til kult.

Med bus gennem Afrika

Emma Hedges genopliver nu faderens livsværk og ruten fra Nairobi til Lake Turkana. Ruten i dag er dog en luksusrejse, hvor der er fokus på oplevelser.

lake-turkana-kenya-afrikaMan sover i lodges under turen og bussen er erstattet af Land Cruiser.

Første del af turen går gennem Rift Valley og til den farvestrålende by Maralal. Næste stop er Emma Hedges egen øko-lodge Dessert Rose, der hører til i den luksuriøse ende.

Dagen efter sætter truppen mod Lake Turkana, hvor Afrikas største krokodille gruppe lever. Her er temperaturen sjældent under 40 grader, og er er ingen skygge.

På hjemturen kommer deltagerne med til Ndotobjergene og vandfaldet Illaut og gennem Samburu National Reserve. Naturen her er Kenya som vi kender det fra bøger og film med vilde elefanter, zebraer, løver og giraffer.

Afrika og de første mennesker

Den smukke Lake Turkana kaldes også Jadesøen på grund af sin blågrønne farve. Langs bredden af den 40 kilometer lange sø lever gazeller, løver, flamingoer, krokodiller og andre afrikanske dyr.

Området omkring søen, der grænser op til Etiopien, er menneskeheden vugge, og nogle af de ældste fossiler er fundet her.

dessert-rose-lodge-kenya-afrikaLake Turkana National Park er UNESCO Verdenskulturav og nogle af Afrikas mest farverige stammer lever i området. Turen gennem Kenya er koncentreret Afrika, når det er bedst.

Læs mere om turen her.  Hele programmet:

New African Territories står for turen, der bookes Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Senest ændret Mandag, 11 maj 2015 05:40

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.