Børnevenlig camping i Sydsverige

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Børn elsker camping, og i Sydsverige får de store naturoplevelser med hjem. Børn elsker camping, og i Sydsverige får de store naturoplevelser med hjem. Foto: VisitSweden.

NÆR PÅ NATUREN: På papiret er skolernes sommerferie gået i gang. Men vejret har endnu ikke vist sig fra sine varme og solrige side. Heldigvis lover meteorologerne dog, at sommeren nu kommer Danmark og det sydlige Sverige.

Det betyder, at campingfolket kan begynde at planlægge deres sommerture, og her har Sydsverige med Skåne, Småland og vestkysten én lang række børnevenlige campingpladser.

Visit Sweden har lavet en oversigt over seks pladser i rimelig køreafstand fra Danmark. Alle seks campingpladser ligger i naturskønne omgivelser, hvor der er mulighed for at campinggæsterne kan fiske og fange deres egen aftensmad og grille den under trækronerne.

Elge og andre dyr

Samtidig er det muligt at iagttage fugle og vilde dyr i områderne.

Fælles for pladserne er, at børn og forældre kan hygge sig sammen uden forstyrrende elementer, som TV, mobiltelefoner, computer og den slags, men i stedet koncentre sig om fiskeri efter ørred eller betragte de vilde dyr i området eksempelvis elge og råvildt.

De seks pladser, som anbefales af Visit Sweden er nævnt herunder:

Fiskeguider og naturstier

Getnö Gård, Ryd i Småland. Der er tale om et privat og fredet område på 15 km2. i det sydlige Småland. Naturcampingpladsen ligger ved søen Åsnen.

Naturen opleves her på dens egne præmisser. Der er naturstier i området både til at gå og til at cykle, der kan lejes kano således, at man har mulighed for at fange sin egen aftensmad. Der er fiskeguider på stedet. De hjælper med fangstmetoder og orienterer om de bedste fiskepladser.

Kanosystemet er på 120 kilometer og strækker sig fra Asa i nord til Fridafors i syd. Ved hver enkelt standpldas er et stort område til telt eller campingvogn med bål- eller grillplads til hver standplads. Der kan også lejes hytter, der har plads til to til 14 personer.

Campingpladsen har foruden reception også gårdbutik, café, restaurant, informationsrum, pub, konferencelokaler samt et lille museum.

Primitivt i naturen

Hätteboda Vildmarkscamping, Urshult i Småland tilbyder et ophold, hvor du bor i vildmarken i et 5 hektar stort skovområde.

Her er ingen elektricitet eller rindende vand, så vand pumpes op med hånden, og derefter må man opvarme det i solen til et brusebad eller til opvask.

ragnerurdsoens-camping-sverige-pige-vandDu kan fiske eller svømme i søen, og der er overnatningsmuligheder på omkring 100 mellemstore sovepladser spredt ud i forskellige områder omkring søen Mien.

Ragnerudssjöns Camping, Högsäter i Dalsland ligger i et skovområde ved foden af Kroppefjäll og Ragnerudssjöns lige ud til en sø, hvor der kan fiskes og bades. Du kan også leje kano eller båd. Her er fine vandrings- og motionsstier, og på din tur ad de naturskønne stier har du chancen for at møde en elg.

Fang en havørred

Hökensås Camping & Holiday Village, Tidaholm i Västergötland ligger lige ud til den store sø Vætteren. Også her er der mulighed for fiskeri efter blandt andet havørred.

Der er en øvelsesdam for børn, der under kyndig vejledning kan lære alt om lystfiskeri.

Pladsen ligger i en granskov med 130 store, naturligt afgrænsede pladser til campisterne og 48 hytter samt faststående campingvogne af varierende størrelse og standard.

Immelns Camping, Immeln i Skåne ligger ved søen Immeln i det nordlige Skåne. I søen er der hundredvis af små øer. Også her kan der fiskes, og du kan leje kanoer. 26 afgrænsede pladser, der alle ligger ned til søen, er til rådighed for campisterne foruden 4 hytter.

Bedste familie camping

Röstånga Camping & Bad, Röstånga i Skåne ligger på den sydlige skråning af Söderåsens nationalpark.

I Söderåsen findes en lang række vandre og cykelstier. Pladsen er i 2015 udnævnt til Sveriges bedste familiecamping af hjemmesiden Barnsemester.se.

Der er blandt andet et stort pool område, børneklub, minigolf, kanosejlads og fiskeri. Pladsen har 180 standpladser og 20 moderne hytter med høj komfort.

God tur til Sydsveriges campingpladser.

Senest ændret Mandag, 29 juni 2015 14:32

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.