Oplev det autentiske Andalusien

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Plaza de España i Sevilla er en af verdens smukkeste pladser. Plaza de España i Sevilla er en af verdens smukkeste pladser. Foto: Best Travel.

SPANIEN: Hvis man vil opleve det autentiske Andalusien og eksempelvis spise frokost hos lokale husmødre, har man mulighed for det på specielle rundture i Andalusien i det sydlige Spanien.

Turen kan eksempelvis først gå til den lille by Cabra i Andalusien. Byen spillede en vigtig rolle i provinsen under både den romerske og den mauriske besættelse, og man kan stadig se levn fra den spændende fortid i de gamle krogede gader.

Cabra har desuden flotte forretningsgader og smukke pladser med udendørs servering, hvor man kan sidde og nyde udsigten til det spanske hverdagsliv.

Frokost i en andalusisk landsby

Fra Cabra er der mulighed for at tage på spændende udflugter til nogle af Andalusiens største seværdigheder og se det smukke bjergområde La Axargia, som var beboet af maurerne indtil for 400 år siden. Her kan man besøge en række af de såkaldte hvide landsbyer og spise frokost i private hjem.

På byens markedsplads vrimler det med landsbyens husmødre, og i mindre grupper kan man tage med alle damerne, som viser rundt i deres hjem og byder på et typisk, hjemmelavet andalusisk måltid med drikkevarer.

alhambra-granada-spanienRomerske og arabiske spor

Ud over denne oplevelse skal man naturligvis opleve mange andre ting i ugens løb i Spaniens største og sydligste delstat. Besøg endelig Granada samt det verdensberømte paladskompleks Alhambra, som blev bygget for omkring 700 år siden af maurerne.

I Cordoba, som var de mauriske kaliffers residens, kan man blandt andet opleve Karl V's katolske domkirke, som er bygget ind i den 1000 år gamle moske - et noget særpræget ægteskab mellem to bygninger.

Hovedstaden Sevilla

I Sevilla, der er delstaten Andalusiens hovedstad, er der en række store seværdigheder, blandt andet Guldtårnet, det jødiske kvarter Santa Cruz og domkirken, der er verdens største gotiske domkirke, hvor også Columbus ligger begravet.

En anden by, der er værd at tage et nærmere kig på, er den lille by Rute, hvor man fremstiller anis-likør. Rigtige andalusiske mænd, i hvert fald på landet, starter dagen med en anis på den lokale bar.

Se hvordan likøren fremstilles og tag en smagsprøve.

Smag på sherry

Prøv også at smage egnens lokale vin på en andalusisk vingård. Vinen er faktisk nogle gange en sherry, da provinsen Jerez for knap 20 år siden fik eneret på at kunne kalde deres vin for sherry.

Derfor hedder den lokale vin nu Montilla opkaldt efter byen, som er hovedstad i vindistriktet. Det er muligt at få et godt indblik i arbejdet med fremstilling af vin ved en rundvisning.

En af de store seværdigheder er byen Antequera med kæmpehøjene Los Dólmenes. Dólmen de Menga er 4500 år gammel og dermed Spaniens ældste bygningsværk.

oliven-spanien-andalusienFriske oliven

Oliven er et af områdets vigtigste landbrugsprodukter, og naturligvis kan man som turist også se, hvordan olien udvindes og få en smagsprøve på en olivenmølle.

Andalusien har et behageligt og varmt klima og er en eftertragtet destination efterår, vinter og forår.

Et af de bureauer, der tilbyder rejser til denne skønne del af Spanien, er www.bestravel.dk. I løbet af efteråret er der flere afgange fra København til Malaga.

Senest ændret Fredag, 21 august 2015 07:36

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.