Danskerne vil til Sverige på skiferie

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vi elsker at stå på ski i vores naboland Sveriget. Vi elsker at stå på ski i vores naboland Sveriget. Foto: VisitSweden.

SKI: Der bliver snakket dansk på de svenske skisportssteder i den kommende vinter. Rekordmange har nemlig allerede bestilt skiferie, hytte og liftkort til ferien i vores naboland.

Pistene hinsidan er populære, og samtidig er den svenske krone billig, der er snegaranti og ofte mange børneaktiviteter.

Skiferie i Sverige

VisitSweden kan således melde om stigninger på mellem 10 og 30 procent på destinationer som Kläppen, Sälen, Idre Fjäll, Vemdalen og Åre.

Især er den snesikre destination Idre Fjäll i det nordvestlige Dalarna. På destinationen er der allerede nu 25 procent flere danske bookinger i forhold til samme tid sidste år.

Langrend og alpin

Idre Fjäll har da også snegaranti og mulighed for både alpin og langrend mod alle verdenshjørner. Sværhedsgraderne variere fra grøn til sort pist eller de i alt 40 nedfarter.

- Sidste år valgte mange danskere igen Sverige som skidestination, men allerede nu kan vi se, at 2015 bliver et endnu bedre år. Mange af skidestinationerne i Sverige har meget nyt at byde på som forbedrede børneområder, nye lifte og spændende restaurantkoncepter, siger Anna Kron Boysen, PR Manager for VisitSweden.

Børn på ski

Men det er langt fra kun Idre Fjäll, der kan melde om en dansker-eksplosion. I Sälen, Vemdalen og Åre holder SkiStar for tredje år i træk børnekonceptet Valles Vinteruger i januar.

Hele 30 procent flere danske børnefamilier synes, at det lyder som en god ide og har lagt billet ind på gratis skileje, gratis skiskole og underholdning af den magiske snemand Valle.

– Børnekonceptet er for alle vores gæster, uanset nationalitet. Det faktum, at vi har et stigende antal danske deltagere i Valles vinteruger, viser tydeligt, at Valle har charmeret vores danske gæster, siger Linda Morell PR chef SkiStar AB.

Sverige nyde desuden godt af nærheden til Danmark, der af mange oplyses som en af hovedårsagerne sammen med den høje kvalitet.

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.