Jul på dansk i Solvang

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Juleparade i danskerbyen Solvang i Californien, USA. Juleparade i danskerbyen Solvang i Californien, USA. Foto: Atlantic Link.

CALIFONIEN: Julen er også kommet til danskerbyen Solvang i Californien. Julefesten i byen fortsætter om end ikke til påske så dog til den 8. januar.

Årets tema er "The Gift of Peace", der betyder fredens gave. En lang række aktiviteter med musik, optog, krybbespil og sang danner ramme om julefestlighederne og er med til at skabe den rette julestemning.

solvang-julefest-lys-juletraeJulelysene tændes

Julearrangementerne starter med den traditionelle ceremoni, hvor juletræs lysene tændes.

Bands fra området fylder byen med live musik, mens koret sætter stemningen med smukke julesange. Ligesom flotte ballerinaer danser rundt om træet, der lyser op i vintermørket.

Den 5. december vil over 250 glade deltagere gøre Solvangs gader festlige med dans, musik, veteranbiler, hestevogne og andre dyr. Den årlige juleparade starter klokken 11.00 ved Solvangs Memorial Hall og ender på Alisal Road.

Julemanden

Julemanden vil også være at se blandt de mange spændende indslag. Der arrangeres også en speciel vin - og øltur den 12. og 13. december med deltagelse af mere end 15 forskellige caféer og restauranter.

Her bliver det muligt at smage lækre vine og øl fra Solvangs egne producenter og forhandlere, som står klar på bordene.

Krybbespil

På Solvangs udendørs teaterscene vil der være krybbespil den 12 december, ligesom der er musik og sang med det lokale sangkor i spidsen. Derudover medvirker det lokale kor samt en lang række dyr og flot udklædte kunstnere.

I byens butikker sælges alt fra dansk porcelæn, smykker og tøj til jernkunst, antikke varer og samleobjekter. Du kan kombinere dit ophold i Solvang dels med butiksbesøg og dels med at overvære de mange shows med musik og sang.

Juletræsafbrænding

Når julen synger på sidste vers, får beboerne i Solvang mulighed for at afbrænde deres træer ved den årlige juletræsafbrænding nytårsaften den 31. december.

Det er et flot syn at se kæmpe bålet hvor de mange juletræer går op i røg of flammer, samtidig med at det ny år hilses velkommen til danskerbyen.

www solvangusa.com
www.atlanticlink.net

Senest ændret Torsdag, 03 december 2015 18:58

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.