Byliv i Singapore

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Singapore er en fantastisk smuk by og stat. Singapore er en fantastisk smuk by og stat. Foto: Aage Krogsdam.

SINGAPORE: Forretninger og fornøjelse er en integreret del af dagligdagen i den travle og hektiske by tæt ved ækvator.

Det betyder, at du sveder hele tiden i det fugtige og varme klima. Men ikke desto mindre er der fart, fest og glade dage overalt i den travle by.

Østaten Singapore

Østaten Singapore, der ligger ved sydspidsen af Malaya-halvøen, dækker et areal på kun 710 kvadratkilometer, næsten samme størrelse som Bornholm.

Alligevel bor her 5.5 mio. mennesker på det lille område, og derfor er pladsen ret trang.

Regnskov på Singapore

Den nordøstlige del af øen er dækket af regnskov, og der er kun få kvadratkilometer til at brede sig på. Derfor har Singapore siden sin selvstændighed i 1965 inddæmmet 140 kvadratkilometer omkring øen samtidig med, at skyskraberne er skudt op som paddehatte i efterårsskoven.

Yderligere 100 kvadratkilometer ventes at blive taget i brug i 2030.

Grøn by med parker

Allerede i begyndelsen af 1960'erne begyndte ledelsen i byen at intensivere arbejdet med at gøre byen grøn. I dag er mere end 10 procent af Singapore udlagt med mindre skove, lunde og parker.

Zoologisk have, Den botaniske Have med den verdensberømte Orkidé have midt i byens centrum, samt andre mindre parker langs strandene på øen er med til at give byen et grønt image.

Senest har det kæmpemæssige økologiske og bæredygtige have- og parkkompleks Gardens By The Bay tilføjet endnu en dimension til Singapores grønne dagligdag.

Singapore før og nu

I dag taler myndighederne om Singapore som en fremtidsby i en have - City in a garden.

Før europæerne kom, var øen, lå der ved Singapore Rivers udmunding en lille malaysisk fiskerlandsby.

I 1819 anlagde Britiske Ostindiske Kompagni under ledelse af Sir Stamford Raffles en handelsstation på øen, som blev brugt som en strategisk handelsstation langs krydderiruten.

Løvebyen

Byen fik navnet Singapore, som betyder løvebyen. Herefter voksede byen langsomt til at blive en af de vigtigste kommercielle og militære centre for det Britiske Imperium og kernen for den britiske magt i Sydøstasien.

I dag er Singapore stadig et af de vigtigste kommercielle centre i Sydøstasien med olieindustri, handel, skibsfart, verdens næststørste containerterminal, telekommunikation, computerteknologi, finansieringsselskaber, banker og forsikringsselskaber.

Singapore er et populært rejsemål, hvilket gør turismen til en af de største industrier. Omkring 15 millioner turister besøgte Singapore i 2014.

raffles-hotel-singapore-ferie-rejser30.000 sengepladser

Der findes et hav at flotte 5-stjernede hoteller i Singapore. Et af de meste kendte og mest eksklusive er Raffles Hotel indviet i 1887.

I Singapore er der mere end 30.000 senge til rådigheder for de mange turister og forretningsfolk, som typisk opholder sig to til tre døgn i byen.

Belægningsprocenten er ifølge turistbranchen over 80 procent. Til at glæde de mange besøgende har byen masser af seværdigheder og forlystelser, samt tusindvis af restauranter og caféer at byde på. I næsten hvert hotel er der et indkøbscenter to til tre gange så store som eksempelvis vores Fisketorv.

Ikke mindst i den store indkøbsgade Orchard Road ligger hoteller og indkøbscentre side om side på den flere kilometer lange gade. Ligeledes findes der flere casioner i byen.

Sentosa med Disneyland

På øen Sentosa blev der i 2005 etableret et kæmpemæssigt Disneyland med alle mulige former for forlystelser med Universal Studies i spidsen.

På øen er der en kort svævebane, som bringer dig fra den ene ende af øen til den anden. Der går også en svævebane fra selve Singapore over havneområdet over til forlystelses øen.

Lige siden grundlæggelsen i 1819 har Singapore været en dragende magnet for folk fra alle lande i Sydøstasien. I dag er byen befolket af kinesiske, malaysiske, indiske og arabiske samfund, samt et stort kontingent af fastboende forretningsfolk fra den vestlige verden.

mad-verden-smeltedigel-multietniskMultietnisk metropol

Det gør byen til en multietnisk metropol, som også afspejler sig i byens kulinariske oplevelser. Her kan man få alt at spise ikke mindst krydrede retter fra Sydøstasien blandet op med det bedste fra den vestlige del af verden.

Og der er god grund til, at der er efterspørgsel på udespisning, idet byens befolkning har tradition for, at man spiser det meste af sine daglige måltider på restaurant.

Indbyggerne arbejder hårdt og længe hver dag, lejlighederne er små, derfor er det bedst og mest bekvemt at spise ude. Ikke mindst i China Town og i Little India kvarterne er gadekøkkener i alle afskygninger populære.

Høj levestandard

Befolkningens levestandard er rimelig høj, men på grund af den begrænsende plads forsøger regeringen at begrænse antallet af biler blandt andet ved en høj bilafgift. Der er da også mange biler overalt i gaderne, men dog ikke så voldsomt, som man måske kunne forstille sig i et samfund med fem millioner indbyggere samlet på så lille et areal.

Til gengæld har Metro og taxaer gode dage. Metro og taxaer er næsten altid fyldte, da det er rimeligt billig at lade sig befordre med disse to transportmidler. God tur rundt i Singapore.

http://www.yoursingapore.com/
www.gardensbythebay.com.sg
www.sbg.org.sg

Senest ændret Onsdag, 09 december 2015 22:25

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.