Hold din næste ferie i Vietnam

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
På ferien i Vietnam kan man opleve paradisiske badestande, men landet er meget mere end det. Foto: Asia Tours. På ferien i Vietnam kan man opleve paradisiske badestande, men landet er meget mere end det. Foto: Asia Tours.

ASIEN: I 1976 blev Nord - og Sydvietnam genforenet, da kommunisterne besejrede det USA-støttede Sydvietnam. På ruinerne af det land, der var smadret og lå i ruiner efter næsten 30 års krige, et nyt stort land, som strækker sig næsten 1700 kilometer fra nord til Syd.

Landet er cirka otte gange så stort som Danmark og beboes af godt 95 millioner mennesker. Vietnam er et meget bjergrigt og naturskønt land, der giver vidt forskellige naturoplevelser på ferien.

Efter krigens afslutning for knap 41 år siden er landets økonomi langsomt vokset, og siden midten af 1990 har væksten i økonomien været stor ikke mindst i landets sydlige del.
Det skyldes blandt andet den voksende turisme, hvor turister fra stort set alle hjørner af verden strømmer til det spændende land.

marked-kvinde-vietnam-rejser-ferieFerie hos fattige og rige

I Vietnam kan man opleve både bøndernes fattigdom, og se de rige velhaverkvarterer i de store byer som eksempelvis i Ho Chi Minh city, der tidligere var hovedstad i Sydvietnam under navnet Saigon.

Blandt de ting, der lokker turisterne til det store land, er også det det vidstrakte delta fra områdets største flod Mekong, der løber ud i det Sydkinesiske hav syd for Ho Chi Minh city.

Rejsen til rismarkerne

Længere mod nord er landskabet meget bjergrigt med de meget karakteristiske kalkstensbjerge i Halong-bugten.

Og endnu et element som er populært hos turisterne, er de udstrakte sandstrande med grønne rismarker i baglandet, mens der på bjergskråningerne vokser store skove af teaktræer.

Ud over den smukke natur byder landet også på en interessant fortid, hvor religiøse templer fortæller om en svunden tid, mens der ved byerne opleves et farvestrålende badeliv.

ha-long-bay-vietnam-ferie-rejserFransk Indokina

Den franske indflydelse efter mange års fransk koloniherredømme ses stadig flere steder.

Landets befolkning består af mere end 70 etniske grupper, hvis særegne kultur præger mange dele af landet; hver på deres måde.

Ønsker du at opleve denne smeltedigel af mennesker, historie, religion og kultur, har du mulighed for det på en af Asiatours rejser til Vietnam.

Der er rundrejser samt rejser til enten Nordvietnam eller Sydvietnam. Disse to ture kan sagtens kombineres med badeferie.

To klimazoner

Da Vietnam er et langstrakt land, der ligger i to klimazoner - tropisk og subtropisk - kan der komme en uventet regnbyge. Derfor er det god idé at medbringe regnfrakke eller paraply.

Den bedste tid at rejse i Nordvietnam er forår og sommer, hvor temperaturen typisk er mellem 25 og 35 grader.

Mens der i det mellemste Vietnam og Sydvietnam er op til 35 grader året rundt.

Historiske Vietnam

Det vides ikke helt, hvornår de første mennesker slog sig ned i Vietnam, men der er flere steder i landet fundet bopladser, som menes at være over 30.000 år gamle.

Omkring vor tidsregnings begyndelse menes mindre samfund at have etableret sig dels med indfødte i området og dels med islæt af indonesere og kinesere.

Hanoi

I Hanoi, der ligger i den nordlige del af landet og har med 3.5 millioner indbyggere, kan man opleve kontrasten mellem den moderne og den gamle bydel.

Man kan også opleve nutidshistorie dog mere tragisk, når man besøger Cup Chi tunnellerne, som er symbolet på viet congs guerillakrig mod amerikanerne.

Tidligere Saigon

Landets største by er Ho Chi Minh City med næsten otte millioner indbyggere. Byen er Vietnams økonomiske dynamo, og kontrasten til Hanoi mærkes tydeligt.

I Mekongdeltaet kan man opleve Vietnams frodige spisekammer, flydende markeder på vandsiden samt de grønne rismarker og frugtplantager på landsiden.

Kultur og oplevelser

På det kulturelle område, opleves og ses tydeligt påvirkningerne fra Kina og Indien. Den kinesiske indflydelse er størst mod nord, mens man finder indisk påvirkning i Mellem og Sydvietnam.

Landet har en rig mundtlig tradition og folkelige sange, og fortællinger indtager stadig en væsentlig plads i landets kultur.

På det musikalske felt kan man opleve traditionel vietnamesisk musik, som en særlig del af sydøstasiatisk musik. Musikken benytter blandt andet forskellige femtoneskalaer, flageolet- og glidetoner og en karakteristisk nasal sangstil.

Se mere på www.asiatours.dk.

Senest ændret Lørdag, 30 januar 2016 20:07

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.