Med SAS direkte til sol og strand i Miami

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Florida som vi kender det. Virkeligheden er mindst lige så skøn. Florida som vi kender det. Virkeligheden er mindst lige så skøn. Foto: Aage Krogsdam.

MIAMI: Med den direkte rute med SAS fra København til Miami har du nu mulighed for efter otte timers flyvning at være midt i solen.

I Florida kan du opleve strandliv, luksushoteller, dykning, kulinariske oplevelser i topklasse, power shopping i Miami samt noget af verdens bedste familieunderholding i Orlando.

Byen Miami er opkaldt efter en indianerstamme ved navn Mayaima, som levede her, da de opdagelsesrejsende fra Europa kom til området i 1500-tallet. Men der begyndte først at ske noget i 1896, da de 300 mennesker, der boede på den smalle tange mellem Atlanterhavet og sumpområdet Everglades, fik lov at kalde sig en by.

Miami er vokset eksplosivt

Siden er Miami vokset voldsomt til cirka dem millioner indbyggere på et meget lille område. Byen hører derfor til en af de tættest befolkede byer i USA.

På bredden af Biscayne Bay ligger den vigtigste del af byen, der indeholder flere hundrede naturlige og kunstigt skabte øer, hvoraf de største er Miami Beach og South Beach.

usa-amerika-rumfaerge-ferie-rejserI Miamis centrum findes Floridas største og mest indflydelsesrige finanskvarter med største koncentration af internationale banker i hele USA samt andre finansielle institutioner, kulturinstitutioner, skoler, parker og store beboelsesområder og ikke mindst turistattraktioner.

Florida var også hjemsted for opsendelse af de store og  meget smukke rumfærger, så hvis strandene ikke trækker - prøv at tage et kig på dem i stedet.

South Beach

Øst for centrum ved Atlanterhavet ligger byens kendte "South Beach", som byder på hele 17 km sandstrand. Det kan anbefales at gå på opdagelse i denne bydel med den særlige Art Deco-stil fra 1930erne.

Her på gaden røber sprogenes mangfoldighed de mange forskellige folkeslag, som besøger byen året rundt. Er du til power shopping, kan du gå en tur ned ad Lincoln Road og Espanola Way.

Et andet spændende sted i byen er Coconut Grove med de smalle gader, lave huse og med en mangfoldighed af butikker, barer, cafeer og restauranter.

Cuba i miniformat

I Miamis centrum finder du også indkøbscentre i Flagler Street. Her er prisniveauet langt lavere end i Miami Beach og South Beach. Flere af butikkerne drives af cubanere, og det er en god ide at prutte om prisen.

Vil du opleve et slags mini Cuba, er stedet Calle Ocho på SW. 8th Street. Her holder exilcubanerne til. Efter at Fidel Castro tog magten på Cuba i 1959 flygtede flere hundredetusinder cubanere til Miami.

Et vidnesbyrd på, hvordan cubanerne har sat præg byen, får du ved at besøge en cigarbutik, hvor der rulles gigantiske eksilcubanske cigarer, mens der udenfor på gadehjørnerne spilles domino, og der sælges cubansk kunst i gallerierne. I denne bydel er der masser af muligheder for at afprøve det cubanske køkken.

Key West

Men Florida er også andet end Miami. Du kan eksempelvis køre syd på ad den 180 km lange tur mod Key West ad Overseas Highway. Omkring 20 procent ad vejen går over broer, hvoraf den længste er 11 kilometer lang.

Vejen slutter i det tropiske paradis ved Key West, hvor den verdensberømte amerikanske forfatter Ernest Hemmingway boede.

Er du til dykning, skal du besøge John Pennekamp Coral Reef State Park. Dette paradis ligger ud for Florida Keys, og her findes Nordamerikas største koralrev, hvor dykkere og snorkelere boltrer sig blandt farverige koraler, tusindvis af fisk og havpattedyr.

Senest ændret Fredag, 03 juni 2016 05:29

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.