Hobbiton – en by i New Zealand

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Hobitton i New Zealand er en spændende lille eventyrby. Hobitton i New Zealand er en spændende lille eventyrby. Foto: Aage Krogsdam.

HOBBITON: Midt ude på landet i smukke landskabelige omgivelser med bølgende grønne marker og græsklæde bakker med trælunde og høje træer, finder vi filmlandsbyen Hobbiton, der blev brugt som kulisse til de verdensberømte film Ringenes Herre og Hobbitterne.

"I et hul i jorden levede en Hobbit. Ikke et ubehageligt, beskidt, vådt hul fyldt med orme og en mudret lugt, ej heller et tørt, tomt og sandet hul uden siddeplader eller noget at spise. Det var et hobbithul, og det betyder hygge".

Således skriver den engelske forfatter J. R. R. Tolkien i sin bog Hobbitten.

new-zealand-ferie-rejserIdyl i Matamata

På den over 1000 tønder land store Alexlanderfarm nær byen Matamata cirka to timers kørsel sydøst for Auckland på Nordøen i New Zealand, ligger Hobbiton med 44 huler gravet ud i et bakket terræn i en smuk og landlig natur på cirka fem hektarer.

Hobbiton blev anlagt af den new zealandske manuskriptforfatter, filminstruktør og producent Peter Jackson.

Her i Hobbiton filmede han en del af scenerne til trilogien Ringenes Herrer i 1999, og senere blev stedet brugt til optagelsen af scenerne i hans tre Hobbit-film optaget i 2011.

Besøg hos Frodo og Bilbo

Vi bliver modtaget af Rosie, der i "Ringenes Herrer" var gift med gartneren Samwise Gamgee, og hun arbejdede i landsbyens lille kro, The green Dragon Inn.

Hun tog os med gennem landsbyen og fortalte levende om de små huller eller hytter. Blandt andet besøgte vi hulen, hvor hovedpersonen hos hobbitterne Bilbo og hans nevø Frodo boede.

Blomster - og grøntsagshaver

Overalt ved de small stier er der anlagt små enten blomster- eller grøntsagshaver. Flere steder er der dækket borde og stole, som er klar til, at beboerne kan indtage deres aftensmad. Andre steder hænger der tøj til tørring på en tøjsnor.

Ved at lade ukrudtet vokse gennem revner og oprettelse af hække og små haver et helt år før optagelserne, kommer hele området til at se naturligt ud ikke blot som en filmkulisse.

Alle hulerne har jord og græs på taget og med ukrudt som vokser vildt uden for de små haver.

hobitton-new-zealand-tolkien-ferie-rejserDe små dværge

De runde døre er malede i forskellige farver fra hus til hus, og bygget af genbrugsmaterialer. Der er ikke meget plads i de enkelte huler, hvor vi ikke kan stå oprejst.

Men hobbitterne er jo også dværge eller halvlange, som det hedder i romanen. Indvendig i de fleste huler er der kun tale om en kulisse uden plads til mennesker.

Hvis man er til Ringenes Herrer og lignende eventyrlige fortællinger, så er Hobbiton så

Senest ændret Onsdag, 31 august 2016 16:35

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.