Slæde ikke ski

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
En slæderejse i Grønland er en oplevelse for livet. En slæderejse i Grønland er en oplevelse for livet. Foto: Grønlands Rejsebureau.

AMAZING: Forestil dig glitrende sne, dampende hunde og et dejligt rensdyskind på slæden - mens solen bager dit ansigt. Det er Grønland.

En tur med hundeslæde er svær at beskrive – den skal ganske enkelt opleves! Er man til sne - men træt af ski, så er hundeslæde det rigtige valg. For mange er Grønland næsten synonymt med hundeslæde. Og det er så absolut også den bedste måde at opleve det smukke land højt mod nord.
Hundeslæde er for alle, og man kan prøve hundeslæde på en kort tur på to timer og helt op til flere dages ekspedition. Birte Bay på 60 år fortæller om hendes oplevelser på en hundeslædetur:

Læs mere om hundeslæder i Grønland her.

Her kan du køre på hundeslæde
Slædehunde findes alene nord for polarcirklen samt i Østgrønland, og her lever i alt ca. 25.000 slædehunde. Områderne kaldes også for "Hundeslædedistrikterne".

De bedste måneder er februar, marts og april. Ved byen Qeqertarsuaq på Diskoøen kan man også køre hundeslæde, og i sommermånederne på Lyngmarksbræen i 7-800 meters højde.
I dagens Øst- og Nordgrønland spiller hundeslæden fortsat en betydelig rolle som transportmiddel for fiskere og fangere, som den har gjort det gennem flere tusinde år.

Se rejser til Grønland med hundeslædekørsel.

 

Senest ændret Fredag, 13 juli 2018 12:34

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.