Rejsen går til Victoria i British Columbia

Udgivet i Rejser
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Victoria på Vancouver Island er fredelig og afslappende at tage på ferie til. Victoria på Vancouver Island er fredelig og afslappende at tage på ferie til. Foto: Aage Krogsdam.

BRITISH COLUMBIA: Victoria er hovedstaden i provinsen British Columbia, der grænser op til Stillehavet i det vestlige Canada. I provinsen bor der knap 400.000 indbyggere, mens der bor cirka 750.000 mennesker på hele Vancouver Island.

Vancouver Island dækker et areal svarende til cirka totredjedele af Danmark. Og det er især på øens sydlige del, at de fleste indbyggere bor.

george-vancouver-statueGeorge Vancouver

Det var den engelske opdagelsesrejsende Georg Vancouver, som har givet navn til øen. Kaptajn George Vancouver (22. juni 1757 - 10. maj, 1798) var officer i den britiske flåde og er mest kendt for sin ekspedition fra 1791-1795, hvor han udforskede og kortlagde Nordamerikas nordvestlige Stillehavskyst.

Han kom til Vancouver Island i 1791. Øen er ligesom British Columbias største by Vancouver opkaldt efter ham ligesom som flere bjerge i Yukon og på New Zealand.

I 1771 kun 13 gammel kom George Vancouver ind i flåden om bord på HMS Resolution.

Til Australien med James Cook

Hans første rejse var fra 1772-1775, hvor han søgte efter Terra Australis sammen med en anden britisk opdagelsesrejsende James Cook. Vancouver ledsagede også Cook på dennes tredje rejse fra 1776 -1778, på skibet Discovery. De fandt Australien og gik i land flere steder på Australiens østkyst blandt andet der, hvor lufthavnen i Sydney ligger i dag.

I begyndelsen af 1791 sejlede Vancouver fra Storbritannien for at udforske Stillehavsområdet. I sit første år rejste ekspeditionen til Cape Town, Australien, New Zealand, Tahiti, og Kina, indsamling botaniske prøver og landmåling af kyster undervejs og senere tværs over Stillehavet og i slutningen af april 1791 kom han til Vancouver Island og udforskede det følgende år hele kysten helt op til Alaska.

Søfareren døde ung

Og han kom også til odden, hvor Vancouver by ligger i dag. De næste tre år kortlagde han og udforskede store dele af Stillehavsområdet og Nordvestkysten af det amerikanske kontingent og vendt i 1795 hjem til England.

Han betragtes som en af Storbritanniens største opdagelsesrejsende og navigatører. Han døde i ubemærkethed den 10. maj 1798 kun 40 år gammel.
Hans grav findes på kirkegården i St. Peters Kirke, Petersham , i Richmond upon Thames.

Kaptajnens skib

Vancouver fik blandt andet fastslået, at Nordvestpassagen ikke eksisterede på de breddegrader, der længe havde været foreslået. Hans diagrammer af den nordamerikanske nordvestlige kyst var så ekstremt præcise, at de tjente som den vigtigste reference for kystsejlads i generationer.

Men derimod mislykkedes det for Vancouver at opdage tre af de største og vigtigste floder på Stillehavets kyst; Skena River, Fraser River og Columbia River.

En forklaring kan være at flodernes delta især Fraser og Columbia var så store og med sumpe og sandbanker, at det var umuligt for at ham, at komme op i floderne via deres udløb i Stillehavet.

Museet i Victoria På det store museum i den gamle bydel i Victoria kan du se hele historien om kaptajn Vancouver, her findes også en model af hans skib Discovery med kaptajnens kahyt.

Desuden beskrives byens og øens historie med skovhugst, træindustrien og fund af kul, guld og sølv, altså hele mineindustrien.

canadaRejsen til Vancouver

Der er mange muligheder for at komme til Vancouver. De to hurtigste forbindelser fra København til Vancouver er med Icelandair via Reykjavik. Det tager cirka 13 timer og koster cirka 7.600 kroner.

En anden hurtig forbindelse er med Air Canada fra København via Toronto til Vancouver (flyvetid cirka 12 timer) og herfra halvanden time med færge til den skønne ø.

Du kan også flyve med SAS fra København til Seattle via Chicago (cirka 15 timers flyvetid) og her leje en bil. Det tager knap tre timer at køre fra Seattle til Vancouver.

Billetpriserne for en returrejse er fa 7.500 til 9000 kroner. Flere turoperatører arrangerer rundrejser i USA og Canada, hvor Vancouver Island og Vancouver indgår blandt andet Gislev Rejser.

Senest ændret Onsdag, 01 juni 2016 18:52

Skriv en kommentar

Udfyld venligst alle felter markeret med (). HTML er ikke tilladt.